Stolte jubilanter: Oslo Karateklubb og Bergen Karateklubb fyller 50 år

Publisert 27.09.2019
Redigert 30.09.2019

To av Norges Kampsportforbunds medlemsklubber fyller i år femti år. – Oslo Karateklubb og Bergen Karateklubb er våre to eldste medlemsklubber, og vi ønsker klubbene lykke til med virksomheten de neste 50 årene, sier Trond Søvik, generalsekretær i Norges Kampsportforbund.

Oslo Karateklubb feiret sist lørdag sitt 50 års jubileum. Klubben ble grunnlagt i 1969 av Rune Hagen. Klubben holder i dag til i moderne og fine lokaler ved Tøyensenteret i Oslo, og eier sin egen dojo. Grunnlegger Hagen var hovedinstruktør i klubben fra 1969 til 1980, og siden 1982 har Bjørn Tommy Nyborg vært hovedinstruktør. OKK har gjennom årene hatt en rekke norgesmestre, nordiske mestre, og til og med en europamester både innen karate og nanbudo.

Medaljevinnere og dommere samt gjester på Oslo Karateklubbs 50 års jubileum. Foto: Oslo Karateklubb

Gratis nybegynnertrening  

Oslo Karateklubb arrangerte 21. september «Norwegian Open» i nanbudo, samt finaleshow med superfinaler og andre oppvisninger, for å markere jubileet.

– Fra Oslo Kommune hilste kultur og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen, og det samme gjorde Robert Hamara fra Norges Kampsportforbund. På kvelden ble det arrangert fest for tidligere og nåværende medlemmer, forteller Ove Gusevik, nestleder i klubben.

Gusevik kan også fortelle at OKK tilbyr gratis trening det første året for barn og ungdom under 18 år.

– Nå i jubileumsåret trener alle nybegynnere, uavhengig av alder, gratis de første seks månedene.

Feiret jubileumet med familiedag

Bergen Karate Klubb ble også stiftet i 1969, og har i dag omtrent 120 medlemmer i alderen seks til 80 år. Klubben feiret tidligere denne måneden jubileet med både familiedag og festmiddag i klubbens dojo i Sandviken.

– Været ble bedre enn forventet, og det ble satt opp hoppeslott for barna, sier Nils Ove Dybsland, nestleder i klubben, som også kan fortelle at aktivitetene denne dagen ikke begrenset seg til karate.

Bergen Karate Klubb feiret sitt jubileum med kake og familiedag i dojoen. Foto: Bergen Karate Klubb.

– Det ble organisert bueskyting, pilkasting og svampekasting – aktiviteter som er morsomme både for barn og voksne. Det ble også servert pølser og kaker, inkludert en stor jubileumskake.

Festmiddag på Hotell Terminus

På kvelden var det duket for jubileumsfest på Hotell Terminus, hvor det ble servert treretters middag.

– I løpet av kvelden ble det holdt mange gode taler, stemningen var god, og det ble idet hele tatt en flott feiring av den store dagen. Klubben vil rette en stor takk til pådriverne Shihan Øyvind Andreassen, Shihan Eilif Knappen, Sensei Jon Helge Hammersland og Sensei Øyvind Erikson for deres bidrag til klubben i alle disse årene.

– Klubben ønsker også å takke den ivrige og særdeles dyktige jubileumskomiteen, bestående av Shihan Eilif Knappen, Sensei Øivind Westrheim og Sensei Jeanette Johannessen, sier Dybsland.

VM neste

I etterkant av jubileumsmarkeringen har klubben rettet fokus fremover, og ser frem til en høst og vinter med stevner og andre klubbaktiviteter.

–  Det neste på agendaen er VM i shinkyokushin fullkontakt-karate som finner sted i Tokyo i Japan i november. Her har Norge én deltager som trener i Bergen Karate Klubb, nemlig Bjørn Eirik Orstad. Flere fra klubben tar også turen til arrangementet som støtte, forteller Dybsland.

Vi gratulerer både Bergen Karate Klubb og Oslo Karateklubb så masse med jubileet, og ønsker lykke til med videre drift og alle aktiviteter!