Stjerne i høstmørket: Satsende kampsport-utøver mottok Franzefoss-stipendet

Publisert 26.11.2019

Franzefoss er hovedsponsor av Norges Kampsportforbund, og deler også ut Franzefoss-stipendet og Franzefoss-fondet. 25. november var det klart for utdeling av fondet og stipendet på Sentralen, og Norges Kampsportforbund er glade for at Tuva Hatlen Kjødnes (19), én av landets mest lovende kampsportutøvere, er blant årets vinnere.

I 2017 opprettet Franzefoss et stipend og fond for å hedre enkeltpersoner, idrettslag eller kulturrangement som bidrar positivt til sitt lokalmiljø. Franzefoss-stipendet er spesielt innrettet mot unge talenter og utøvere som utmerker seg på områder som vanligvis får liten oppmerksomhet, og som fortjener ekstra støtte og motivasjon.

Medalje i EM og VM

Tuva Hatlen Kjødnes sammen med Mona Tønne, Markedssjef i Franzefoss. Foto: Norges Kampsportforbund.

Denne gangen søkte over 200 håpefulle fond og stipend, og etter at juryen hadde foretatt sin vurdering mottok 9 utøvere stipend og 3 idrettslag fond. Tuva Hatlen Kjødnes, som konkurrerer i taekwondo mønster og representer Oslo Taekwondo Klubb, var denne gangen den eneste kampsportutøveren på vinnerlisten.

– Det er svært velfortjent at Tuva mottar stipendet i denne omgangen. I oktober tok Tuva sølvmedalje både individuelt og i par i beach-VM i Egypt. Hun tok også bronse i sin debut i beach-EM i april. Hun er også rykende fersk norgesmester etter å ha gått helt til topps under årets NM i Oppsal Arena denne helgen. Norges Kampsportforbund er opptatt av å støtte utøvere med evne og vilje til å satse, og vi er svært glade for å se at vi har en hovedsamarbeidspartner i Franzefoss som deler vårt syn og våre verdier på dette området, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Vinnerne av stipendet mottar inntil 10.000 kr til videre satsning.

 – Noe jeg setter veldig høyt

For Hatlen Kjødnes er tildelingen av stipendet en fin og motiverende avslutning på hennes beste sesong hittil; en sesong hun har ell grunn til å være fornøyd med.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatene fra beach-EM og -VM. Å ta medalje i mesterskap som første års senior er noe jeg setter høyt. Jeg er godt fornøyd med resultatene fra beach- EM og -VM som første års senior. Prestasjonene har gitt meg en bekreftelse på at hardt og målrettet arbeid og prioriteringer lønner seg. Det gir god motivasjon til å stå på videre for å nå målene jeg setter meg, forteller en fornøyd stipend-vinner.

Bidrar til videre satsing

Stipend-mottakeren understreker også at stipendet vil komme godt med, og blir en del av den videre satsingen, blant annet frem mot neste års VM.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått dette stipendet, det kommer veldig godt med til en ny sesong med en rekke internasjonale konkurranser og videre satsning. I 2020 er hovedmålet VM i mai. Jeg ønsker å heve nivået mitt for å etablere meg godt internasjonalt i seniorklassen, så det kommer til å bli en del konkurranser utenlands, avslutter Hatlen Kjødnes.

Vinnere av Franzefoss-fond:

 • Cecilie Due – Musikk- og danseteater, BærMuDa
 • Marianne Bjerke – Den Norske Ballettskole & Akademi
 • Monica Betten – Bueskyting, IL Goma

Vinnere av Franzefoss-stipend:

 • Camilla Hansen – Danseklubben 2Dance
 • Signe Mathea Aurbakken – Kongsvinger Danseklubb Victory Dance
 • Sondre Stikholmen – Laksevåg Turn og Idrettslag
 • Embla Godager Skogstad – Lunner Motorsport
 • Erik Magnus Evensrud – Lørenskog/Rælingen Kappsvømmingsklubb
 • Odin Farstad – Sportsklubben Falken/Norges Skøyteforbund
 • Tuva Hatlen Kjødnes – Oslo Taekwondo klubb
 • Mona Ulriche Schanche – NOR59 Strykeinstitutt
 • Mats Hauge – Friidrettsutøver, 1500M, Gular IL