Sparebankprosjektet: Samling på Olympiatoppen

Publisert 28.01.2019

Norges Kampsportforbund og Norges Bryteforbund satser sammen mot Tokyo 2020 og Paris 2024. I helgen ble det avholdt en samling med deltagere fra alle idrettene i Sparebankprosjektet på Olympiatoppen.

Sparebankstiftelsen støtter forbundenes satsning mot de kommende OL. På samlingen deltok kvinnelige utøvere fra bryting, taekwondo og karate. På programmet var foredrag om kampforberedelse og mental trening. I tillegg ble det økter med fysisk trening med fokus på mobilitet og stabilitet – spesielt i hofteområdet og kjernemuskulatur. Søndag tok karatejentene styringen og holdt en treningsøkt for de andre deltakerne i form av en innføring i karate og hvordan det trenes.

Fra karate deltok Mariam Skogland (tatt ut til kommende EM for juniorer), Annika Sælid, Ingeborg Pedersen (begge på rekrutteringslaget), Ylva Forberg og Vanesa Gjuka.

Taekwondoutøverne som deltok er del av den nydannete utviklingsgruppen, Kaja Husby Hansen, Veronica Haugen og Mari Romundset Nilsen.

Nora Handelsby (karate) og Lise Asp (taekwondo) var syke og kunne ikke delta på helgens samling.

Positivt samarbeid

– Vi er svært glade for å ta del i dette samarbeidsprosjektet, og fornøyde med helgens samling. Både den teoretiske og den fysiske delen fungerte godt. Det å utveksle erfaringer og kunnskap på tvers av idrettene er utrolig viktig, og vi har stor tro på at dette vil være viktig for at vi skal nå våre mål frem mot OL i 2020 og 2024, sier Raik Tietze, utviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund.