Nytt medlemssystem: Automatisk utsendt epost i forbindelse med samordna rapportering

Publisert 09.04.2021

1. april endret Norges Kampsportforbund oppsettet for grener innen idrettene karate og taekwondo i forbindelse med samordnet rapportering. Dette medførte at medlemmer i flere klubber overført til det nye medlemssystemet (IMS) har mottatt en automatisk generert melding fra systemet om at deres trening avsluttes. Vi beklager feilen på det sterkeste, og har denne uken samarbeidet med NIF om å få feilen rettet.

Feilen har skjedd etter at idrettsforbundet godkjente «kamp» og «mønster» som to forskjellige grener. Når grenene «kamp» og «mønster» ble opprettet 1. april, i forbindelse med samordna rapportering, ble samtidig «karate» og «taekwondo» som overordnede grener fjernet fra systemet. Det er ved nedlegging av gammel gren det har gått ut automatisk beskjed til medlemmer tilknyttet grenen.

Det er altså treningsavgiften og ikke medlemskapet som er påvirket av feilen. Når feilen nå rettes vil de som mistet sin treningsavgift få en ny avgift med samme totalbeløp som før, uten problemer med knytning mot bare én av de to nye grenene.

Mer rettferdig støtte

Det understrekes i denne forbindelse at godkjenningen av «kamp» og «mønster» som to forskjellige grener vil være til klubbene og forbundets beste, på samme måte som for andre idretter som deles i flere aktiviteter. Eksempelvis deles skøyter og friidrett i flere grener, til tross for at de fleste medlemmer tar del i mange – eller alle – passende aktiviteter. Delingen skal over tid generere høyere aktivitetstall og tilhørende rettferdig støtte.