Nye nordiske mestre i karate

Publisert 12.04.2015
Redigert 27.07.2015

De norske deltakerne i nordisk mesterskap i karate overgikk forårets medaljefangst. Tre nordmenn er nybakte nordiske mestre i kumite, i tillegg til gull i lagklassen i kata.

Lørdag 11. april ble nordisk mesterskap for karate avholdt på Reykjavik, Island. Dette ble et mesterskap med gode resultater til de norske deltakerne.

Tre nordmenn gikk hjem med gull rundt halsen etter å ha blitt nordiske mestre i kumite på Island. Landslagsutøver Gitte Brunstad fra Mizuchi Karateklubb vant gull i klassen -68 kg og forsvarte tittelen fra i fjor, landslagsvenninne Bettina Alstadsæther fra Stavanger Karateklubb vant gull i klassen -55 kg og Daniel Johnsen fra Sentrum Kampsportklubb vant klassen for junior-61kg. Også herrelaget i kata fra Sakura Karateklubb vant gull og gjenskapte seieren og tittelen fra i fjor.

Totalt kan de norske deltakerne reise hjem med fire gullmedaljer, fem sølvmedaljer og syv bronsemedaljer. Blant disse er et gull og to sølv til lag. Med denne fangsten slår de resultatene fra fjorårets mesterskap hvor de norske deltakerne tok tre gull, to sølv og ni bronsemedaljer i mesterskapet som da ble avholdt i Riga, Latvia. Det nordiske samarbeidet i karate er utvidet og innebefatter også Latvia og Estland. Dette gjør det ekstra stort å bli nordisk mester.

KUMITE:

Gitte Brunstad fra Mizuchi Karateklubb vant gull og er Nordisk Mester i kumite damer -68kg.

Daniel Johnsen fra Sentrum Kampsportklubb fikk gull og er Nordisk Mester i kumite junior-61kg.

Bettina Alstadsæther fra Stavanger Karateklubb vant gull og er Nordisk Mester i kumite damer -55kg.

Balder Hjerpaasen fra Bærum Kampsportklubb fikk sølv i kunite herrer -67kg.

Kenneth Malinverno fra Bærum Kampsportklubb fikk sølv i kumite kadett -63kg.

Jeanet Gjerde fra Bærum Kampsportklubb fikk bronse i klassen kumite kadett -47kg.

Armin Palislamovic fra Os Kobudokan Karateklubb fikk bronse i klassen kumite -57kg.

Adrian Lopez Salas fra Sarpsborg Karateklubb fikk bronse i klassen kumite kadett -70kg.

Arik Amroun fra Mizuchi Karateklubb fikk bronse i klassen kumite herre +84kg.

Maria Bruzell Roll fra Mizuchi Karateklubb fikk bronse i kumite damer -61kg.

KATA:

Ruben Fagerland fra Sentrum Karateklubb vant sølv i junior kata male

Sebastian Pettersen fra Sakura Karateklubb fikk bronse i junior kata male.

Fahim Azimi fra Sakura Karateklubb vant bronse i herre kata.

LAG:

Herrelag i kata fra Sakura Karateklubb vant gull og er dermed Nordiske Mestere og gjenskaper seieren fra ifjor.

Herrelaget i kumite tapte finalen mot Danmark og fikk sølv.

Damelaget tapte etter en spennende finale i ekstraomgang mot Finland, som fikk sølv i fjorårets EM.