Nybakte nordiske mestre

Publisert 02.02.2015
Redigert 27.07.2015

Hele 20 gullmedaljer gikk til Norge under Nordisk taekwondomesterskap i Stjørdal i dag. Norge ble også sammenlagt beste nasjon i kamp.

Over 200 utøvere deltok i dagens mesterskap, med representanter fra Finland, Island, Danmark og Norge. Det ble konkurrert i grenene kamp og mønster, begge deler med høyt prestasjonsnivå. Fasilitetene var også gode i en stor Stjørdalshall med plass til både konkurranse og tilskuere.

Ny rekord

Med årets 17 gullmedaljer i nordisk mesterskap står de norske utøverne nær rekorden fra i fjor, hvor 18 gull kunne bli med hjem fra Island. Med en total på 47 medaljer, er det ny rekord. Utøvere fra hele landet var med på å representere Norge i mesterskapet som ble avholdt i Stjørdal.

Med 17 nordiske mestre i kamp, i tillegg til 16 sølv og14 bronse ble Norge også beste nasjon sammenlagt, som resulterte i en stor pokal.

Også i mønster gjorde de norske utøverne det bra. Nina Bansal og Joachim Wien som er utøvere på mønsterlandslaget tok gull i individuell klasse og i par, og beholder dermed tittelen som nordiske mestre.

Se resultater nederst på siden.

Vi gratulerer alle deltakere med prestasjonene!