Ny sportssjef i kampsportforbundet

Publisert 22.12.2023

Av generalsekretær Kim Eilertsen

Etter 26 år som sportssjef gir Dag Jacobsen stafettpinnen videre i forkant av en ny olympisk syklus. Ansettelsesprosessen som startet i september er nå avsluttet, og vi ønsker Kim Gibson velkommen som ny sportssjef i NKF fra 1. januar 2024.

Gibson er godt kjent for mange i «kampsportfamilien» da han har flere års fartstid i forbundet som trener, klubbleder, utøver og ansatt i administrasjonen.

Spørsmål til den nye sportssjefen

Fortell oss hvem du er og hvor du har vokst opp?

Jeg er 36 år og har vokst opp i Oslo. Er gift med Sara som jobber i Kringkastingsorkesteret (KORK) og har ei datter, Adalie på 1,5 år.

Jeg har trent kampsport siden jeg var 12 år, vært innom mange, men satset for fullt på Wushu (Kung Fu) da det ble en offisiell kampidrett i Norge i 2004 etter at IWUF ble IOC-godkjent i 2002. Har både før og under min tid som heltidsansatt i NKF fått god oversikt over våre idretter.

Hvilke tanker har du om oppgavene som ligger foran deg som Sportssjef?

Det er med stor respekt jeg går inn i denne stillingen, for jeg vet hvor mye dette betyr for mange. Det er utøvere og ledere som vier hele livet sitt til sine idretter, noe jeg har stor forståelse for. Derfor er det viktig for meg å være tydelig, strukturert og etterrettelig i mitt arbeid som sportssjef. Jeg ønsker å ha en åpen kommunikasjon med klubber, trenere og utøvere, der man kan stille spørsmål og komme med innspill.

Kan du si noe om hvilke prioriteringer du ønsker å gjøre i toppidrettsarbeidet?

For kampsportforbundet er det ingen tvil om at olympisk taekwondo er flaggskipet innen vår toppidrett, der hovedprioritering av midler og tid vil gå med. Vi er forpliktet gjennom våre avtaler med Olympiatoppen til å ha gode systemer som ivaretar våre nåværende og fremtidige taekwondo-helter. Her føler jeg meg heldig som kommer inn i en rolle der vi allerede har flere aktive utøvere som har vist hva som er mulig for nordmenn på øverste internasjonale nivå – både på junior og seniorsiden.

Jeg ønsker å gjennomføre flere prosjekter for å få et ordentlig løft i juniorsatsingen slik at vi i tillegg til å legge til rette for Paris 2024-kvalifisering også har opplegg på plass for utøverne til satsing inn mot OL i 2028 og 2032.

Hvordan tenker du at eliteidretten i de ikke-olympiske grenene i NKF bør ivaretas?

Våre andre offisielle GAISF -og IOC-anerkjente idretter (jujutsu, kendo, muay thai, taekwondo poomsae og wushu) vil i stor grad bli organisert i light-versjoner av prosjektene vi gjennomfører med olympisk taekwondo. Både for disse og de andre grenene i NKF har jeg store ambisjoner om mer tverrfaglig samarbeid som vil gi et bredere landslagsmiljø for idrettene og mer fornuftig bruk av forbundets felles ressurser.

Har du noen andre kommentarer til våre medlemmer?

Nå gleder jeg meg til å reise ut i miljøene og planlegge fremtiden med dere.