Norsk taekwondo-bronse i U21 EM

Publisert 30.09.2022

Pressemelding
Amina Hammich (18) ble tidligere i år den første norske taekwondo-utøveren med medalje i junior-VM på 18 år. Denne uken fulgte hun opp bragden med nok en bronsemedalje i europamesterskapet for U21 i Tirana, Albania.

Tre norske utøvere stilte til start under årets U21 EM i taekwondo, Hammich ble eneste medaljør.

– Amina har takket være målrettet satsning og oppfølging i hjemklubben Grorud Taekwondo Klubb utviklet seg til å bli en av verdens beste juniorutøvere. Å ta mesterskapsmedaljer i taekwondo er svært tøft uansett aldersklasse, så dette er i likhet med VM-medaljen en stor prestasjon, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Hammich deltok i klassen kvinner -53 kg, som talte 37 utøvere.

I første og andre kamp mot henholdsvis Tyrkia og Tyskland vant hun overbevisende. I kvartfinalen ble det tøffere motstand mot kroatiske Dujmic, men også denne kampen vant hun. I semifinalen mot tyrkiske Ozbey ble det til slutt for tøft og Amina Hammich tok til slutt bronsemedalje.

Stopp i kvartfinalen

Blant de andre norske utøverne kom Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb og fulltidslandslaget lengst. Nilsen deltok i kvinnenes -67 kg-klasse og gjorde det sterkt med to seire, før hun tapte kvartfinalen mot spanske Moreno.

Alexander Plaipetch-Unes fra Tøyen Taekwondo Klubb tapte i sin første runde-kamp mot Danmark i herrenes -68 kg-klasse.

Neste mål: senior-VM

Nå ser de norske taekwondo-utøverne fremover mot senior-VM som arrangeres i Mexico i november. Endelig uttak til verdensmesterskapet annonseres i løpet av de nærmeste ukene.

I november kan man også følge flere av våre olympiske taekwondo-håp på hjemmebane under taekwondo NM i Jordal flerbrukshall, 26. november.