Medlemssystem: Melding om usikkert nettsted

Publisert 03.12.2020
Redigert 17.02.2021

Administrasjonen i Norges Kampsportforbund har nylig mottatt henvendelser fra enkelte medlemmer som ved bruk av vårt medlemssystem har fått en advarsel om at nettsiden er usikker. Vi gjør derfor oppmerksom på at medlemmer trygt kan trykke seg videre og benytte seg av medlemssystemet.

Norges Kampsportforbund har de siste dagene vært i kontakt med vår leverandør Mysoft angående advarselen enkelte medlemmer har mottatt. Vi har fått opplyst at bakgrunnen for advarselen er at eksisterende medlemssystem, som fases ut i løpet av 2020, benytter en eldre krypteringsløsning. Til tross for at majoriteten av dagens nettsider fortsatt benytter seg av denne krypteringsløsningen, som ikke representerer ny, økt risiko for brukere, vil flere nettlesere allikevel varsle om at løsningen er utdatert.

Prioriterer ny løsning

Ifølge Mysoft finnes det per i dag ingen kortsiktig og enkel løsning for å komme rundt problemet og få fjernet feilmeldingen, da arbeidet med å få oppdatert sertifikater vil være omfattende grunnet utdatert arkitektur. Da våre medlemsklubber skal fases inn i vårt nye medlemssystem i løpet av høsten ønsker heller ikke forbundet å prioritere ressurser på eksisterende løsning, da denne har svært begrenset levetid for oss.

Omvei inn i løsningen

På bakgrunn av dette oppfordrer vi de brukere som opplever feilmeldingen til å klikke seg videre fra advarselen. Den eksagte teksten man møter vil variere mellom nettlesere, men de fleste vil få muligheten til å trykke på «avansert» for så å kunne velge å gå videre til usikker side. Internet Explorer vil i all hovedsak fungere uten feilmeldinger. Det kan på tvers av andre nettlesere som google chrome, edge, safari og firefox, være behov for å laste siden uten cache, samt oppdatere siden per gang man møter en feilmelding. Dette kan kreve så mye som 5-10 oppdateringer, og man kan møte sider om intern serverfeil, og feil relatert til oracle. Om man ikke gir opp dette kommer man for øvrig til slutt inn og kan derfra operere som normalt.

Vi oppfordrer også våre medlemmer til å lese mer om utrullingen av vårt nye medlemssystem her.