Kvalifisering til European Games

Publisert 09.04.2015
Redigert 27.07.2015

Taekwondoutøverne Richard Ordemann (-80 kg) og Tina Skaar (+67 kg) har begge lykkes i å kvalifisere seg, og skal dermed representere Norge under arrangementets første år.

European Games skal avholdes I Baku, Azerbaijan i juni og er et multi-sportarrangement hvor utøvere fra hele Europa deltar. Når Europa i år starter opp med dette har alle vedens kontinenter sine egne leker i OL-format. Over 6000 idrettsutøvere fra 50 land konkurrerer i 20 ulike idretter under European Games.

RICHARD ORDEMANN ble tatt ut på fulltidslandslaget i januar 2014 og har ikke sett seg tilbake siden. I denne perioden har han slått mange høyt rankede utøvere, inkludert den nåværende OL-vinneren. Han har vunnet tre seniormedaljer i G-stevner (bronse i både Paris Open 2015 og Fujairah Open 2015, samt gull i Turkish Open 2015). Også en imponerende mesterskapsmedalje kan han vise til, med bronse i EM for U21 i 2014.

TINA SKAAR har vist styrke ved å komme tilbake etter en frustrerende startperiode på landslaget, karakterisert av skade og sykdom. Fra dette gikk hun til å ta 2015 med storm. Hennes dominerende stil har gjort at hun har vunnet gullmedaljer i Fujairah Open og Turkish Open i 2015. Mer nylig har hun trappet opp med å vinne sin første store seniormesterskapsmedalje i EM for OL-klasser, hvor hun tok hjem en veldig velfortjent bronsemedalje.

/

Bare to år og tre måneder etter implementeringen av et fulltidslandslag, i hovedsak en helt ny gruppe utøvere, er fremskrittene imponerende for alle involverte. I alle idretter tar forandring og påfølgende progresjon tid og ressurser, men nå i 2015 er elitenivået på prestasjonene tydelig.

Det kontinuerlige engasjementet og støtten fra Kampsportforbundet og Olympiatoppen har skapt profesjonalitet i alle aspekter ved prestasjonskulturen, både i og rundt laget. I tillegg indikerer utviklingen av partnerklubber, broutøvere, seniorutøvere på videregående og deretter fulltidsdeltakere på landslaget lang levetid i systemet.

Vi gratulerer og ønsker lykke til!