Informasjon vedrørende sikkerhet og junior-VM i karate

Publisert 19.10.2019
Redigert 21.10.2019

Norge sendte denne helgen ti utøvere og to trenere til Chile og Santiago for å delta junior-VM i karate. Da det i helgen ble innført unntakstilstand i byen grunnet protester ønsker Norges Kampsportforbund å informere rundt sikkerheten i byen og den norske troppen.

Opptøyene i Santiago oppstod som følge av økte priser på kollektivtransport, men situasjonen lørdag kveld norsk tid beskrives som stabil av lokalt politi, melder World Karate Federation.

Gjennomfører anbefalte sikkerhetstiltak

På bakgrunn av situasjonen har det chilenske karate-forbundet, sammen med World Karate Federation, sendt ut informasjon til alle nasjonale særforbund, hvor de presiserer følgende:

  • Det chilenske forbundet har samarbeidet med lokale myndigheter i månedene frem mot mesterskapet for å utarbeide og sikre nødvendige sikkerhetstiltak.
  • På bakgrunn av sitasjonen er det opprettet direkte og forløpende dialog med det regionale politihovedkvarteret, og alle anbefalte sikkerhetstiltak gjennomføres.
  • Regionens politisjef har garantert for at mesterskapet vil gjennomføres på planlagt og forsvarlig vis.
  • Utøvere og støtteapparat anbefales å benytte seg av transporttilbudene som er opprettet særskilt for dette mesterskapet, da disse tilbudene vil være godt beskyttet.

Følger situasjonen nøye

Den norske troppen lander i Santiago søndag morgen klokken 08:00. De første norske utøverne skal konkurrere på onsdag og mesterskapet er ferdig søndag kveld neste uke. Sportssjef Dag Jacobsen melder at forbundet følger situasjonen nøye.

– Vi har blant annet i dag kontaktet ambassaden i Santiago for å få informasjon om hvordan vi skal forholde oss hvis opptøyene trappes opp, og alle utøvere og trenere er bedt om å registrere seg slik at de kan motta eventuell informasjon direkte fra Utenriksdepartementet. Vi er glade for å ha mottatt informasjon fra det internasjonale karate-forbundet om at de innfører de sikkerhetstiltak som anbefales, og føler oss trygge på at sikkerheten til våre utøvere vil ivaretas gjennom mesterskapet.

Det vises også til reiseinformasjon om Chile på Regjeringen.no.