#GNIST skal sørge for flere kvinner i leder- og trenerposisjoner

Publisert 08.03.2022

Ved økt fokus og bevissthet i alle ledd av norsk idrett skal #GNIST sørge for flere kvinner i leder- og trenerposisjoner. I dag går startskuddet for en nasjonal kommunikasjons- og rekrutteringsstrategi i samarbeid med Norsk Tipping for å få flere kvinner inn i idretten, skriver NIF på sine nettsider.

#GNIST er en satsning på kjønnsbalanse og mangfold i idretten. En rekke studier viser at kvinner i idretten i dag er svært underrepresentert i flere roller. Idretten trenger flere kvinner i leder- og trenerposisjoner. Målet med #GNIST er å bedre kjønnsbalansen i idretten. Idrettslag, kretsledd, særforbund og andre aktører i idretten må bidra for å realisere dette, skriver NIF på sine nettsider.

idrettsforbundet.no finner idrettslag nå konkrete tips til rekruttering av kvinner, samt relevant materiell til nettsider og sosiale medier.

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle våre klubber til å gjøre seg kjent med #gnist-kampanjen! Om din klubb ønsker ytterligere tips og bistand for å få satt arbeidet med kjønnsbalanse i system, kan dere sende en epost til post@kampsport.no.

Ambisiøse mål

– Nå lanserer vi en større satsning for likestilling i idretten. Vi har satt oss et hårete og ambisiøst mål om 40 prosent kvinnelige ledere i norsk idrett. Pilene peker riktig vei, men det går altfor sakte. #GNIST skal sørge for å få flere kvinner til å påta seg verv i idretten, ved økt fokus og bevissthet i alle ledd av norsk idrett, sier idrettspresident Berit Kjøll i en kommentar tirsdag.