Fysisk utviklingstrapp: – Viktig kunnskap om fysisk utvikling

Publisert 12.01.2022

Olympiatoppen krever at Norges Kampsportforbund skal utvikle og drifte rekrutteringsprogram med fastlagte krav og utviklingstrapper for fysisk trening. Kampsportforbundets sportsavdeling har derfor utformet en egen utviklingstrapp, som alle oppfordres til å gjøre seg kjent med.

En god plan og god kunnskap om fysisk utvikling er en viktig del av grunnlaget for å lykkes på internasjonalt nivå. Det andre som er viktig er at alle som har ambisjoner om å bli toppidrettsutøvere må kjenne til arbeidskravene, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Forbundets fysiske utviklingstrapp kan lastes ned via Apple books her

*Boken vil også gjøres tilgjengelig via Google Play i slutten av uke 3. Vi vil dele lenke til boken i Google Play så snart den foreligger.

Grunnmuren for all idrett

Andreas Suoranta, talentutviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund og hovedansvarlig for utviklingstrappen, forteller at man har laget denne fordi man i mange år har observert et behov for mer kunnskap om generell fysisk utvikling i våre medlemsklubber.

– Fysisk utvikling er grunnmuren for all type idrett, uavhengig av nivå og ambisjoner. Utviklingstrappen er for alle som trener og er i aktivitet under Kampsportforbundet uansett nivå. Trappa er laget slik at alle kan bruke den, og er delt inn i nivåer tilpasset det ambisjonsnivået medlemmene eller klubbene måtte ha. Her er det noe å hente, enten man bare vil drive med kampsport for gøy eller sikte på det høyeste internasjonale nivået!

Variert og morsom treningsaktivitet

I utviklingstrappen finner man enkelt informasjon om de forskjellige typer fysiske egenskaper som skaper utvikling i idretten, og programmer som enkelt kan brukes i klubb eller av enkeltutøvere. Alt innhold i boka tar sikte på å hjelpe utøvere og klubber til videre utvikling, og skape et variert og morsomt aktivitets- og treningsmiljø.

– På denne måten kan holde utøverne lengre i klubbene, og løfte utøvere på alle nivåer, påpeker Suoranta.

Webinar og fysisk innføring

Administrasjonen ser frem til å hjelpe alle våre medlemsklubber med å ta den fysiske utviklingstrappen i bruk på en måte som passer akkurat deres klubb.

– I første omgang inviterer vi til et webinar med 1. februar, med en innføring i hvordan boka skal brukes og gjennomføres i klubb. Det vil legges ut mer informasjon om webinaret på kampsport.no i uke tre, med blant annet agenda. I tillegg kommer jeg til å reise rundt til de store byene i 2022, der jeg vil invitere alle de tilhørende kampsportklubbene for en innføring av boka, hvordan den skal brukes og innføring i teknikk av de vanskeligste øvelsene, avslutter Suoranta.