Fullt kurs i tilrettelagt kampsport

Publisert 23.09.2024

Onsdag 18. september arrangerte Norges Kampsportforbund for første gang det fysiske kurset «Kurs i tilrettelagt kampsport». Kurset, som var fulltegnet, ble holdt fra kl. 17:00-21:00 og bestod av både en teoretisk og en praktisk del.

I den teoretiske delen fikk deltakerne en gjennomgang av hva paraidrett er, paraidrettens målgrupper og generelle råd for tilrettelegging av aktivitet og organisering. Den praktiske delen utfordret deltakere til å være instruktører for personer med ulike funksjonsnedsettelser. Ved bruk av hjelpemidler som blindefoldere og rullestol, fikk deltakerne innsikt i både mulighetene og utfordringene som ligger i tilrettelagt kampsport. Instruktøren fikk også selv ulike begrensninger, som gjorde at deltakerne måtte gjennom ulike metoder for å formidle teknikker på.

«Både den teoretiske og praktiske delen ga meg flere a-ha-opplevelser, og kunnskap jeg tar med meg tilbake til klubben. Det slo meg også at mye av det vi lærte også kan brukes for å gjøre treningene generelt bedre. Føler meg litt tryggere nå i møte med elever som har en funksjonsnedsettelse.»

– Ove Kenneth Nilsen, Haugerud Idrettsforening (Capoeira)

Avslutningsvis reflekterte vi rundt øvelsene som ble gjennomført og kurset som helhet, før deltakerne ble tildelt kursbevis.

Norges Kampsportforbund ser frem til å arrangere flere slike kurs i fremtiden for å fremme inkludering og mangfold i kampsportmiljøet. Målet er at kurset skal gjennomføres to ganger årlig rundt om i Norge. Siden dette var første gang kurset ble arrangert på denne måten, mottok vi mange nyttige tilbakemeldinger fra deltakerne, som vil bidra til å videreutvikle kurset fremover.

Ønsker du at kurset skal arrangeres i nærheten av deg neste gang? Ta kontakt med vår parakonsulent, Emilie, for å melde interesse via emilie.kristiansen@nif.idrett.no.