Resultater fra taekwondo-NM 2021

Publisert 08.12.2021
Redigert 09.12.2021

Norgesmesterskapet taekwondo ble arrangert 4. desember i Kolstad Arena. Taekwondo-seksjonen, samt arrangørklubbene Stjørdal Taekwondo Klubb og Tong-Ir Taekwondo Klubb var godt fornøyd med arrangementet som hadde 123 utøvere fra 26 klubber representert.

Se endelig resultatliste fra Norgesmesterskapet i taekwondo 2021 i Sportdata.
(Kamp-resultater ligger under «Results», poomsae-resultater ligger ute under «Downloads»)

Fornøyd stevneleder

Stevneleder og nestleder i taekwondo-seksjonen, Maria Erenskjold, satt igjen med en god følelse etter at mesterskapet var over:

– Seksjonen gleder seg over et vel overstått NM i Trondheim i helgen. Korona truet lenge med å avlyse hele stevnet, men heldigvis kunne det gjennomføres NM med diverse smitteverns-forbehold: det ble sørget for god avstand på publikumsrekkene, PSS utstyr ble avsprittet og vasket etter hver kamp, utøvere i ventesonen ble plassert med god plass mellom seg, munnbind og hansker var tilgjengelig, det ble hilst med albuer, osv, sier Erenskjold og fortsetter:

– Tross mange utfordringer opp til stevnet, ble det et vellykket NM. Dommerne tok utfordringen på strak arm med blant annet manuell dømming for poomsae, og PSS utstyr som drillet med forbindelsen etter en lang pause uten bruk. Frivillige fra arrangørklubbene sto på gjennom hele dagen og sørget for en bra gjennomføring, og utøvere og coacher viste bra gå på mot og forståelse for dette årets NM, som med Covid-situasjonen, kortere tid for planlegging og løpende endringer var litt annerledes enn tidligere NM.

H. M. Kongens Pokal – tredje på rad

Sebastian Thune fra Grorud Taekwondo Klubb imponerte nok en gang tildelingsjuryen og hans seier i klassen senior herrer -87 kg ga han for tredje gang kongepokalen, som stevnets beste utøver.

Trippel kongepokalvinner, Sebastian Thune fra Grorud Taekwondo Klubb. Foto: Brian Carlo Santos Kalvatn

Andre utmerkelser under årets Norgesmesterskap i taekwondo

  • Årets taekwondo-person: Richard André Konopka Ordemann, Tøyen Taekwondo Klubb.
  • Årets coach: David Cook, tidligere landslagslagstrener.
  • Årets utøver: Nina Bansal, Tveita Taekwondo Klubb.
  • Årets dommer poomsae: Gitte Østhus, Oslo Taekwondo Klubb.
  • Årets dommer kyorugi: Erling Svanberg Mytting, Oslo Taekwondo Klubb.
  • Arrangørpris for beste sportsånd: Kristian Storsul Borgen, Ski Taekwondo Klubb.
  • Beste klubb poomsae: Hamar Taekwondo Klubb.
  • Beste klubb kyorugi: Grorud Taekwondo Klubb.
  • Sør-Koreas ambassades pris til beste kadettutøvere: Hiba Nibbenaune, Tveita Taekwondo Klubb og Balder Johansen, Øvre Romerike Budo Senter.
  • Sør-Koreas ambassades pris til beste juniorutøvere: Leila Bonsak, Hamar Taekwondo Klubb og Sebastian Skjøldberg, Tong-Ir Taekwondo Klubb.

Nye stevner på trappene

Taekwondo-seksjonen minner om at det er to nært forestående stevner, med påmeldingsfrist de nærmeste dagene. Først ut er det digitale e-stevnet romjulsutfordringen i poomsae og freestyle, deretter er Sverige vertskap for nordisk mesterskap i januar 2022.