WT: Vellykket poomsae-NM avholdt på nett

Publisert 02.12.2020

I helgen ble NM i taekwondo mønster arrangert som e-stevne for første gang. Nær 100 deltakere konkurrerte, og alle resultater og innsendte konkurransebidrag er tilgjengelige i Sportdata.

Med totalt 19 klubber og nær 100 utøvere ble dette det største e-stevnet hittil arrangert av Norges Kampsportforbund. Beste klubb ble Hwa Rang Drammen med 11 medaljer.

Norges beste

Tuva Hatlen Kjødnes tok to gull i årets NM. Kjødnes vant også i fjor Franzefoss-stipendet. Her sammen med Mona Tønne, Markedssjef i Franzefoss. Foto: Norges Kampsportforbund.

Som seg hør og bør i et NM deltok mange av landets mest lovende utøvere – som også har representert Norge i større internasjonale stevner de siste årene. Én av disse er Tuva Hatlen Kjødnes (19) fra Oslo Taekwondo Klubb. Kjødnes tok i fjor medaljer i både VM og EM i beach taekwondo, og satser for fullt mot en karriere som mønster-utøver. I helgens NM gikk hun av med seieren i seniorklasse for kvinner, og tok også gull i parklassen med Sune Østli.

– Det var deilig å få prøvd seg på et e-stevne etter en periode med fokus på skade. Det er vanskeligere å prestere 100% når det ikke er publikum eller andre konkurrenter til stede, men det var en god erfaring med tanke på at det nok vil bli flere e-stevner i en tid fremover. Ellers ser jeg veldig frem til å konkurrere som vanlig igjen.

– Jeg har trent veldig bra selv i dettte krevende året. Oslo Taekwondo Klubb har lagt veldig godt til rette for at vi skal kunne bli bedre utøvere. I klubben har vi noen fantastiske mennesker som hjelper og løfter oss opp for at alt skal være optimalt, ikke minst i en tid som dette, forteller en glad norgesmester.

Fin avrunding på et spesielt år

Thea Tandberg tok sølv i årets NM. Her fra tidligere deltakelse i British Open. Foto: Privat.

En annen deltaker som gjorde det bra i årets NM var sølvvinner i junior-klassen, Thea Andrine Skjenald Tandberg (17) fra Hamar Taekwondo Klubb. Tandberg har i år konkurrert iblant annet et større internasjonalt stevne i London, samt flere e-stevner. Tandberg deltar også nå i det åpne e-stevnet som World Taekwondo Federation arrangerer parallelt med det pågående VM.

Til tross for betydelig erfaring var det allikevel nervepirrende å delta i helgens NM.

– Nå har jeg jo fått en del trening i å konkurrere i e-stevner, men NM er alltid spesielt. Det var veldig uvant å ha en annen setting rundt NM; alt man er vant til rundt innmarsjen og spenningen som er i hallen, manglet. Dette var allikevel en fin avrunding på et spesielt år. Det var spesielt nervepinnende når jeg og konkurrent Anette i NM fikk samme poengsum, og måtte vente for å få den endelige avklaringen på plasseringen vår.

– Det hadde selvfølgelig vært morsomt å ha en pall å gå opp på, men man får ta jubelen i stua og sende gratulasjonsmeldinger til de andre via mobilen! Jeg håper selvfølgelig på fysiske stevner i løpet av 2021 – det blir godt å møte de andre deltakerne; konkurransemiljøet blir jo som en slags familie, avslutter sølvvinneren.

Emne: ,