WT: Sterke prestasjoner i Lents Online Poomsae Open

Publisert 11.05.2021

Flere norske taekwondo mønster-utøvere har de siste ukene deltatt i det internasjonale e-stevnet Lents Taekwondo Worldwide Sports Online Poomsae Open. Denne helgen ble stevnet avsluttet med flere norske finalister i aksjon.

Det deltok over 500 utøvere i stevnet, hvor flere store klasser hadde høy internasjonal standard.

Gull til Nina Bansal

Landslagstrener Nina Bansal fra Tveita Taekwondoklubb ble eneste norske medaljør, da hun vant klassen for DAN-graderte kvinner 30-40 år. Fjorårets VM-medaljør har slitt med en skade i kneet og ankelen, men er nå på god vei tilbake i konkurranseform.

– Jeg er ikke helt der jeg ønsker å være, men er på god vei og er utrolig glad for at kneet/ankel nå er bra nok til at jeg får deltatt på noen stevner framover, sier Bansal.

Sterke norske prestasjoner

I tillegg til Bansal tok også Andy Nguyen fra Hwa Rang Drammen og Jonas Thorsen Loe fra Sangrok Kwan seg til finalerunden i sine respektive klasser. Det ble ikke medalje på disse, men en finaleplass i dette feltet er sterkt og landslagstreneren melder om fremgang og ser at de har jobbet godt de siste månedene.

Anette Nilsen Søbakken fra Hwa Rang Drammen var svært nære finaleplass og viste store forbedringer siden sist konkurranse. Hun tok også en 5. plass i par-klassen med klubbkamerat Andy Nguyen, en sterk prestasjon med tanke på at de grunnet korona-restriksjoner ikke har kunnet trene sammen like mye som tidligere.

Flere muligheter fremover

Neste konkurranse på programmet for poomsae-laget er Oceania Online Poomsae Open fra 15-30. mai, hvor nevnte Anette fra Hwa Rang Drammen og Sune Østli fra Oslo Taekwondo Klubb stiller i individuelle klasser.
Deretter er planen at alle på laget skal delta på Vienna International Poomsae Open, online edition 12-13. juni. Forhåpentligvis blir dette også et stevne med mange gode deltakere.
Laget deltar også i World Taekwondo sine Open Online Poomsae Challenge-stevner som går i forskjellige aldersklasser gjennom året, med avsluttende superfinale i desember.