WT: Nina Bansal konkurrerer om VM-gull

Publisert 22.11.2020

I mai i år skulle VM i taekwondo mønster blitt arrangert i Danmark. Grunnet korona-situasjonen ble mesterskapet avlyst, og det internasjonale taekwondo-forbundet inviterer derfor nå til VM som e-stevne. Innledende runder starter 23. november, og landslagstrener og -utøver Nina Bansal (34) er eneste norske utøver i mesterskapet. Bansal er regjerende europamester, og ser frem til å konkurrere om VM-tittelen på nettet.

Siden VM i taekwondo mønster ble avlyst på grunn av korona er det mange som har etterspurt konkurranser. Det har derfor blitt avholdt e-stevner i taekwondo mønster både i norsk og utenlandsk regi det siste halvåret. Norges Kampsportforbund er blant de som satser på e-stevner, og arrangerer denne høsten NM i både taekwondo mønster og wushu på nett.

E-stevnene gjennomføres ved at utøvere filmer sine konkurransebidrag hjemmefra og laster disse opp hos arrangørens plattform på nett. Bidragene bedømmes deretter av dommere etter samme kriterier som på fysiske stevner.

Alle kan følge Online World Taekwondo Championships frem til finalene i desember på det internasjonale taekwondo-forbundets nettsider.

Parallelt med VM arrangerer også det internasjonale taekwondo-forbundet åpent mesterskap, hvor flere unge norske utøvere deltar.

Regjerende europamester

I mai arrangerte det europeiske taekwondo-forbundet sitt første e-stevne i taekwondo mønster. Her tok Bansal gull i sterk konkurranse mot utøvere fra hele verden. Stevnet som ble arrangert i vår viser stor interesse for å konkurrere hos utøvere verden over: Hele 1200 utøvere fra 75 nasjoner deltok.

Bansal har levert på høyt internasjonalt nivå gjennom en årrekke, og tok blant annet gull i fjorårets EM, som ble arrangert i Tyrkia, samt EM i 2017. I det kommende mesterskapet konkurrerer Bansal i klassen kvinner U40.

Forbereder seg på samme måte

I likhet med andre utøvere både i Norge og utlandet har e-stevner vært et kjærkomment tilbud for Bansal i denne perioden.

– Når tilbudet om e-stevner dukket opp tenkte jeg «nå har jeg muligheten til å konkurrere», sier Bansal, som understreker viktigheten av gode forberedelser og rutiner selv når konkurransen gjennomføres hjemmefra.

– Du må tenke at du skal forberede deg på samme måte – er det rutiner du har, så gjennomfør disse. Det er nervepirrende at konkurransen varer over lengre tid enn et vanlig stevne, og at man ikke har oversikt over hvordan de andre utøverne er på samme måte.

Gleder seg til å følge konkurransen

Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, gleder seg til å følge Bansal gjennom mesterskapet.

– Nina har vært en av landets fremste kampsportutøvere gjennom flere år, og har vist gjentatte ganger at hun har en egen evne til å levere når det virkelig gjelder. Det har vært en glede å se henne konkurrere også i e-stevner dette halvåret, og vi er selvfølgelig svært spente på hva hun får til når VM nå arrangeres som e-stevne for første gang, avslutter Jacobsen.

Se intervju med Bansal nedenfor.