Uttakskriterier for WT Poomsae Open Challenge

Publisert 07.03.2021
Redigert 08.03.2021

World Taekwondo arrangerer i år Online Poomsae Open Challenge for alle aldersklasser. Det er satt opp to ulike konkurranser: En for landslagsutøvere og en for utøvere som ikke er på landslag, der de 8 beste i hver kategori møtes til en superfinale i desember 2021.

Landslagsuttak til Online 2021 WT Poomsae Open Challenge

Det er kun individuelle klasser for landslagsutøvere og her gjelder egne uttakskriterier. Se oversikt under. Derfor er det er etablert et eget uttakspanel som vil stå for evalueringen av alle utøvere som ønsker å delta for Norges landslag i denne stevneserien. Målet med uttakspanelet er å finne den beste kandidaten til å representere Norge i Online 2021 WT Poomsae Open Challenge i følgende kategorier:

Cadet Male Cadet Female
Junior Male Junior Female
U30 Male U30 Female
U40 Male U40 Female
U50 Male U50 Female
U60 Male U60 Female
U65 Male U65 Female
+65 Male +65 Female
Freestyle Male Freestyle Female

 

 • Per i dag er det ingen landslagsutøvere i kategoriene over 40 år og oppover eller Freestyle. Utøvere som har interesse for å delta må sende inn et interesseskjema. Utøvere som er internasjonalt aktive i klassene markert i kursiv også sende inn interesseskjema. Første challenge, i mars, er kun for juniorer. Kun juniorer melder inn interesseskjema innen 14.03.21. Frist for de øvrige klassene vil komme når invitasjon fra WT er publisert.
 • Kandidatene legger ved 3 separate videoer med følgende Poomsaer:
  Cadet: Sah jang, Oh, Jang og Koryo
  Junior: Oh Jang, Koryo og Keumgang
  U30 og U40: Koryo, Keumgang og Pyongwon
  U50: Pyongwon, Jitae og Chonkwon
  U60, U65 og +65: Koryo, Chonkwon og Hansu
  Freestyle: 90 sek freestyle video
 • Uttakspanelet vil bestå av landslagstrener, landslagssjef og 1 dommer. Dersom det er mange interessenter, vil vi ha med flere dommere.
 • Uttakspanelet møtes på Teams og møtet vil bli tatt opp.
 • Uttakspanelet vil se videoopptak av Poomsae 1 til alle utøverne, etter dette skriver alle i utvalgspanelet navnet til den beste utøveren for Poomsae 1 i gruppechatten. Vinneren av Poomsae 1 blir registrert. Samme prosedyre følges for Poomsae 2 og Poomsae 3 – utøveren som vinner to eller alle Poomsaene vil være den som blir tatt ut til Online 2021 WT Poomsae Open Challenge. Utøverne dømmes etter internasjonale konkurransekriterier.
 • Uttakspanelet vil være oddetall, slik at det alltid vil være en vinner. Dersom det mot formodning skulle være uavgjort, vil landslagstreneren ha siste ord.
 • Utøverne må til enhver tid være innenfor kameraets ramme og ansiktet skal være vendt mot kameraet.
 • Redigering av videoene er ikke tillatt.
 • Alle utøverne vil bli kontaktet via e-post i etterkant av uttaket.

Online 2021 WT Poomsae Open Challenge interesseskjema

Invitation_Online 2021 World Taekwondo Poomsae Open Challenge I