Uttak til taekwondo-EM i mønster

Publisert 21.03.2019

Laget som skal representere Norge under EM i taekwondo mønster er klart. 

Landslagstrener og landslagssjef for taekwondo mønster, Nina Bansal og Fredrik Bjertnæs , har tatt ut laget som skal delta i Europamesterskapet som arrangeres i Antalya i Tyrkia 2.-4. april. I tillegg skal to utøverne delta i EM i beach taekwondo som arrangeres samme uke.

Målet er å kjempe om medaljer. I forrige Europamesterskap, for to år siden, vant Norge for aller første gang gull. Nina Bansal fra Tveita Taekwondoklubb og Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondoklubb vant hver sin gullmedalje. Etter at de ble Europamestere har de to vunnet medaljer i alle store internasjonale stevner.

Takket være målrettet utviklingsarbeid kan Norge for første gang på flere år stille med flere enn to utøvere i et offisielt mesterskap. Tuva Hatlen Kjødnes og Sune Østli som kan vise til sterke prestasjoner den siste tiden, er tatt ut til parkonkurranse. Nina Bansal og Joachim Wien skal delta i individuelle klasser. I tillegg skal Tuva og Sune delta i beach taekwondo. De to utøverne er fra Oslo Taekwondoklubb og fra før tatt gull i NM, sølv i nordisk mesterskap og en sterk plassering i German Open.

Norske utøvere som skal delta i EM i taekwondo mønster 2019:

Nina Bansal, Tveita Taekwondoklubb, kvinneklassen
Joachim Wien, Elvebyen Taekwondoklubb, herreklassen
Tuva Hatlen Kjødnes, Oslo Taekwondoklubb, parklasse
Sune Østli, Oslo Taekwondoklubb, parklasse