Uttak til junior-VM

Publisert 09.06.2022
Redigert 10.06.2022

Årets junior-VM i taekwondo kamp arrangeres i den bulgarske hovedstaden Sofia fra 2.-7. august. Sofia er først vertskap for kadett-VM som arrangeres uken før juniorklassene går av stabelen.

I mars gjennomførte Norges Kampsportforbund uttakssamlinger for kadetter og juniorer. I etterkant av samlingene tok landslagsledelsen ut et junior og kadettlag. Blant disse utøverne har nå to kvalifisert seg til årets junior VM.

Egne klubbtrenere

Det norske laget

  • Amina Hammich, Grorud Taekwondo Klubb, junior kvinner -55 kg
  • Alexander Plaipetch-Unes, Tøyen Taekwondo Klubb, junior herrer -68 kg

Begge klasser er satt opp til å gå fredag 5. august. Begge utøverne har vunnet medaljer i flere store åpne internasjonale stevner denne sesongen og går inn i mesterskapet med håp om å fortsette den gode utviklingen.

Utøverne stiller med egne trenere fra sine respektive klubber i Sofia.

– Det meste av utviklingen av unge utøvere foregår i klubben og derfor er det viktig at klubbtreneren er med som coach slik at de også får kompetanse og internasjonal erfaring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Satser mot fremtiden sammen med Olympiatoppen

– Om norske taekwondo-utøvere skal kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap, er det viktig at det kommer nye kadetter og juniorer inn. Vi har skapt et godt prestasjonsmiljø sammen med Olympiatoppen, og har kvalifisert norske taekwondo-utøvere til nesten samtlige OL. Vi står igjen med flere OL-medaljer og sterke prestasjoner så langt. Ambisjonene er at dette skal fortsette i OL i 2024 og 2028. Ungdoms-OL i 2026 er også et viktig mål i seg selv, avslutter Jacobsen.