Klart for junior-VM i taekwondo

Publisert 01.08.2022
Redigert 29.07.2022

Pressemelding

Årets junior-VM i taekwondo kamp arrangeres i den bulgarske hovedstaden Sofia fra 2.-7. august. Sofia er nå vertskap for kadett-VM (uten norsk deltakelse) som før juniorklassene går av stabelen i neste uke.

I mars gjennomførte Norges Kampsportforbund uttakssamlinger for kadetter og juniorer. I etterkant av samlingene tok landslagsledelsen ut et junior og kadettlag. Blant disse kvalifiserte to utøvere seg til junior-VM.

Det deltar totalt 809 utøvere fra hele verden i årets verdensmesterskap for juniorer.

Egne klubbtrenere

Det norske laget

  • Amina Hammich, Grorud Taekwondo Klubb, junior kvinner -55 kg // 40 utøvere
  • Alexander Plaipetch-Unes, Tøyen Taekwondo Klubb, junior herrer -68 kg // 44 utøvere

Begge utøverne har vunnet medaljer i flere åpne internasjonale stevner denne sesongen og går inn i mesterskapet med håp om å fortsette den gode utviklingen.

Utøverne stiller med egne trenere fra sine respektive klubber i Sofia. Fra Tøyen Taekwondoklubb stiller den erfarne utøveren fra fulltidslandslaget Mohammed Elhatri. Elhatri var også med som sparringspartner for Richard Ordemann under fjorårets OL. Grorud Taekwondo Klubb stiller med tidligere juniorlandslagstrener og primus motor innen norsk konkurranse-taekwondo Mikael Oguz.

– Det meste av utviklingen av unge utøvere foregår i klubben og derfor er det viktig at klubbtreneren er med som coach slik at de også får kompetanse og internasjonal erfaring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Satser mot fremtiden sammen med Olympiatoppen

– Om norske taekwondo-utøvere skal kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap, er det viktig at det kommer nye kadetter og juniorer inn. Vi har skapt et godt prestasjonsmiljø sammen med Olympiatoppen, og har kvalifisert norske taekwondo-utøvere til nesten samtlige OL. Vi står igjen med flere OL-medaljer og sterke prestasjoner så langt. Ambisjonene er at dette skal fortsette i OL i 2024 og 2028. Ungdoms-OL i 2026 er også et viktig mål i seg selv, avslutter Jacobsen.

 

I henhold til tentativ timeplan skal både Alexander og Amina i aksjon fredag 5. august.
Du kan følge deres VM-reise på kampsportlandslagenes instagram-konto.