Taekwondo: status på kvalifisering til offisielle konkurranser i kamp- og poomsae for høsten 2023

Publisert 02.06.2023

Kamp:

Siste mulighet til å kvalifisere seg til junior-EM, som finner sted fra 24. til 26. august, og kadett-VM i Sarajevo, fra 28. til 31. august, er gjennom Luxemburg Open den 10.juni.

Foreløpig er det kun Thea Wågsæther fra Taekwondo Tveita som har kvalifisert seg i klassen kvinner junior – 68 kg, samt Alexander Plaipetch-Unes fra Tøyen Taekwondo Klubb i klassen herrer junior – 68 kg. På grunn av Theas sterke prestasjon i Multi Games er hun også kvalifisert til EM U21, som arrangeres i Bucuresti i desember. Med sølv i Østerrike Open og bronse i Spania Open er Alexander Plaipetch-Unes fra Tøyen Taekwondo Klubb også kvalifisert i EM U21.

Når det gjelder EM U21 i Bucharest, Romania, fra 9. til11. desember, vil Swedish Open den 27. oktober være det siste kriteriestevnet.

Kadett-VM som arrangeres i Sarajevo 28. til 31. august. er det kun Sarah Femer-Pedersen fra Elvebyen Taekwondoklubb som er kvalifisert i klassen kadett pluss 59 kilo.
Sarah Femer-Pedersen er også  kvalifisert til kadett-EM som arrangeres i Beograd 21. til 22. oktober.

Når det gjelder kadett-EM i Beograd, som finner sted fra 21. til 22. oktober, vil det siste kriteriestevnet være Polish Open den 8. til 9. september.

Mulige kommende konkurranser kan være :
British Open i Manchester, fra 1. til 2. juli
Tyrkia Open i Ankara, fra 6. til 9. juli
Bosnia Open, den 2. til 3. september
Polish Open, den 8. til 9. september (*siste for kadett-EM)
Serbia Open, den 23. til 24. september
Swedish Open, den 28. til 29. oktober (*siste for EM U21)

World Taekwondo (WT) har planlagt et eget verdensmesterskap kun for kvinner i november. Per nå har vi ikke fått informasjon om sted eller dato, så vi kan ikke fastsette kriteriene. Hvis Norge skal delta, vil landslagstreneren ta ut laget.

Poomsae:

Uttakskravene for EM i Innsbruck, Østerrike, den 24. til 25. november, er basert på prestasjoner og innsats i internasjonale konkurranser og på landslaget fram til Kroatia Open, som finner sted fra 6. til 10. oktober. Danish Open, fra 2. til 4. juni, er et obligatorisk mesterskap for de som har ambisjoner om å delta i EM. Utøverne må delta i fysiske internasjonale konkurranser for å bli vurdert

*) Vi gjør oppmerksom på at datoer for siste kriteriestevner kan endres med hensyn til påmeldingsfrister, reise, opphold etc.