Taekwondo: Seksjonslederen på klubbesøk

Publisert 05.04.2023

WT-seksjonsleder, Maria Erenskjold var på besøk hos Moss Taekwondo Klubb tirsdag 21.mars. Dan. R. Hagen, hovedinstruktør inviterte Erenskjold på besøk.  

– Jeg fikk sett to ungdomspartier som trente, før jeg selv ble med på seniorpartiet, hvor vi gikk basic og poomsae. Selv om det var et seniorparti, var det mange unge utøvere på partiet, sier seksjonslederen og fortsetter:

– Det var utrolig fint å høre i starten av treningen, hvor instruktør Dan Hagen ba de unge utøverne fortelle om klubbens IRDI (Innsats, Respekt, Disiplin og Integritet). Her fikk man høre hvordan taekwondo ikke bare er spark og slag, men også hvordan klubben fokuserer på «Do» (kunsten/stilarten) biten, ikke minst.

Moss Taekwondo Klubb

Moss Taekwondo Klubb startet opp sine treninger i 1986, og ble formelt stiftet 1.september 1987.

I 2020 fusjonerte Moss Taekwondo Klubb med Dahnjun Taekwondo Klubb, som tilførte klubben både nye og flere instruktører samt snaut 70 ivrige taekwondoutøvere.

Klubben teller i dag snart 200 medlemmer fordelt på tre kampsporter Kampsportforbundet tilbyr: Taekwondo, Brazillian Jiu Jitsu og Muay Thai – og er antakeligvis Østfolds største kampsportklubb.

Moss Taekwondo Klubb er medlem i Sangrok Norge, med Grandmaster Henrik Hunstad som master.

– Vi er meget fornøyde med å være tilknyttet en organisasjon hvor vi kan delta på sommer- og vinterleirer, og ikke minst hente inspirasjon og faglig støtte i mange ulike mastere og instruktører som er i organisasjonen, forteller hovedinstruktør Dan R. Hagen.

Finn ut mer om klubben.