Taekwondo på OL-programmet i e-sport

Publisert 03.03.2023

IOC har kunngjort at Taekwondo vil være en del av Olympic Esports Series 2023. En global konkurranse for simulerte idretter som er opprettet av IOC, i samarbeid med internasjonale idrettsforbund og spillutviklere.

Deltakere fra hele verden, både profesjonelle og amatører kan delta. Målet er å gjøre e-sport til en test under sommer-OL i Paris 2024 og en del av det offisielle OL-programmet i Los Angeles i 2028.

Åpent for egen idrettsgren

Dette er en del av en større plan for å engasjere flere barn og ungdommer i taekwondo og gjøre sporten enda mer populær. Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, tror dette vil være gunstig for rekrutteringen og åpne opp for flere sponsoravtaler. NIFs idrettsstyre har også godkjent særforbund som ønsker å tilby e-sport som en egen idrettsgren.

I samarbeid med åtte andre idretter, har Taekwondo jobbet hardt i flere år for å utvikle et eget e-sport spill som nå er inkludert i Olympic Esports Series: bueskyting, baseball, sjakk, sykling, dans, motorsport, seiling, tennis og taekwondo.

Taekwondo er den eneste kampidretten som er med i Olympic Esport Series.

Alle kan delta

Både profesjonelle og amatørspillere fra hele verden kan delta i kvalifiseringsrunder. Deltakerne som kommer til finalen får delta i den Olympiske Esports uken, som arrangeres i Singapore fra 22. til 25. juni.

Dersom du ønsker å melde deg på, kan du gjøre det på denne nettsiden:  https://olympics.com/en/esports/ 

Mer info om saken fra IOC:
https://olympics.com/ioc/news/ioc-announces-olympic-esports-series-2023