Taekwondo mønster: Nytt gull til Nina Bansal 

Publisert 11.05.2020

Forrige uke arrangerte World Taekwondo Europe (WTE) sin første online-konkurranse i taekwondo mønster. Fem norske utøvere deltok, og landslagstrener og utøver Nina Bansal tok gull i sterk konkurranse mot utøvere fra hele verden.

Online-konkurranser har blitt etablert av flere aktører nå i korona-perioden, og stevnene viser stor interesse for å konkurrere hos utøvere verden over. I stevnet avholdt av det europeiske taekwondoforbundet forrige uke deltok hele 1200 utøvere fra 75 nasjoner.

Positivt og utfordrende

Fra Norge deltok følgende utøvere:

  • Jens Grambo, Røa Kampsportklubb i klassen kadett herrer
  • Kristine X. Ulfsnes, Tong Ir. Taekwondo klubb, junior kvinner
  • Thea Andrine S. Tandberg, Hamar taekwondo klubb, kvinner junior
  • Klaarika Siirak, Røa Taekwondo klubb, U40 kvinner
  • Nina Bansal, Tveita Taekwondoklubb, U40 kvinner.

Alle de norske utøverne gikk videre til semifinalene. Her ble dessverre alle slått ut, med unntak av Nina Bansal, som gikk videre til finalen. Bansal er tre ganger europamester, og hadde årets VM som sesongens hovedmål. VM skulle etter planen blitt avholdt i Herning i slutten av måneden, men er avlyst grunnet korona-situasjonen.

I online-stevnet viste Bansal at vinterens treningsarbeid og oppkjøring frem mot det planlagte verdensmesterskapet har gitt resultater: Bansal tok søndag gull i klassen kvinner under 40 år. Ana Marquvez fra Mexico kom på andreplass, mens Sambathevy Em fra Frankrike og Fatma Torehahan fra Tyrkia kom på delt tredjeplass i denne klassen.

Bansal selv sier at stevnet var en positiv – og også utfordrende – erfaring.

– Det var veldig rart og vanskelig å komme i modus. Jeg forberedte meg på samme måte som alltid, det vil si ved å høre på samme musikk og følge min vanlige oppvarmingsrutine. Jeg synes det var nervepirrende da stevnet var i gang, så jeg klarte ikke å følge nøye med, og det var faktisk en av utøverne på landslaget som gjorde meg oppmerksom på at jeg vant, forteller en fornøyd Bansal.

Starten på en spennende utvikling

Online-konkurransene i taekwondo gjennomføres ved at hver utøver må laste opp filmer etter hvert som de går videre i konkurransen. Hver utøver må gå to obligatoriske mønster. Etter at alle har gått, går 50 prosent av utøverne videre til neste runde. I neste runde skal de gås to nye obligatoriske mønster, og de åtte beste går til finalen. I finalen må hver utøver gå to nye obligatoriske mønstre, og utøveren med høyest poengsum vinner.

Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er svært positiv til introduseringen av online-stevner, og glad for at også norske deltakere melder seg på.

–  Selv om onlinekonkurranser aldri vil kunne erstatte fysiske stevner tror jeg at vi kun har sett starten på en spennende utvikling på dette området, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, som også kan fortelle at det snart skal arrangeres online-EM i wushu.

Emne: ,