Taekwondo: Klart for senior EM i kamp

Publisert 16.05.2022
Redigert 12.05.2022

Pressemelding

Senior-EM i taekwondo kamp arrangeres i Manchester fra 19.-22. mai. Laget har jobbet hardt inn mot mesterskapet, med bl. a. sparring og testkamper mot topp internasjonal motstand i landslagstrener Juan Ramos sitt treningssenter på Mallorca.

Det deltar 321 utøvere fra 35 europeiske nasjoner under årets taekwondo-EM, som arrangeres ved det britiske OL-laget sine treningsfasiliteter i umiddelbar nærhet til fotball-laget Manchester City sitt campus.

– Dette blir et spennende mesterskap, hvor det nye trenerteamet for første gang følger våre utøvere i et EM. Vi vet at utøverne har forberedt seg godt og gleder oss til å se hva de kan få til på matta, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Norges lag

  • Mari Romundset Nilsen, Landslaget/Aure Kampsportklubb (kvinner -67 kg)
  • Eliza Frazier Haugen, Landslaget/Tveita Taekwondo Klubb (kvinner +73 kg)
  • Kristian Storsul Borgen, Landslaget/Ski Taekwondo Klubb (herrer -58 kg)
  • Sebastian Thune, Landslaget/Grorud Taekwondo Klubb (herrer -74 kg)
  • Richard Ordemann, Landslaget/Tøyen Taekwondo Klubb (herrer -80 kg)
  • Milos Pilipovic, Landslaget/Grorud Taekwondo Klubb (herrer +87 kg)
  • Karoline Gjelsvik, TIF Viking Taekwondo (kvinner -62 kg)
    *tatt ut av landslagsledelsen på bakgrunn av gode prestasjoner.

Kampsportlandslagene på Instagram vil gi oppdateringer og resultatservice fra mesterskapet.

Tentative tider

Alle innledende runder starter kl. 9:00 hver morgen, før det er finaler kl. 18:00 samme dag. Tidene oppgitt er i britisk lokaltid (-1 time).

Fredag 20. mai skal Kristian Borgen og Eliza Frazier Haugen i aksjon.

Lørdag 21. mai er det klart for Mari Romundset Nilsen og Richard Ordemann.

Søndag 22. mai avslutter Sebastian Thune, Milos Pilipovic og Karoline Gjelsvik på stevnets siste dag.

Fire år siden forrige EM-medalje

Etter en lang og krevende periode med pandemi og bytte av landslagsledelse kan de norske utøverne endelig se tilbake på et tilnærmet normalt konkurranseår. Norge har stolte mesterskapstradisjoner i taekwondoens olympiske sparring, der fjorårets OL-deltaker Richard Ordemann vant vår siste medalje i seniormesterskap da han tok bronse under EM i 2018.

Engasjerte trenere

– Gjennom våre første fem måneder som landslagstrenere har vi jobbet mye med å innføre et nytt system for teknisk og taktisk trening med distanse og timing som fokusområder. Vi har også jobbet med utøvernes individuelle styrker, sier landslagstrenerne Juan Ramos og Jose Rosillo, som er godt fornøyd med jobben de norske utøverne har lagt ned i forkant av mesterskapet:

– Utøverne har gjennom to tøffe treningsleirer, men også under de fire internasjonale G2-stevnene vi har deltatt på denne våren vist at de kan prestere på et høyt nivå og levere gode prestasjoner mot de beste i både Europa og verden. Nå håper vi at de får ut sitt potensiale når det virkelig gjelder i årets EM, da vi har flere gode medaljekandidater i troppen.

Det norske trenerteamet reiser til Manchester med mye entusiasme og er motiverte for å hjelpe utøverne sine med å oppnå medaljer for Norge, samtidig vet de at EM er det tøffeste kontinentale mesterskapet i taekwondo.