Ønsker varig løft for kvinnene

Publisert 27.10.2017

Det er snart klart for årets taekwondo-NM. Vi minner om at seksjonsstyret har vedtatt at klubber med mer enn to kvinnelige deltakere (faktisk/reell deltakelse) i NM konkurrerer om en premie på kr. 10.000,-. Premien går til klubben med forholdsmessig flest kvinnelige deltakere.

Deltakere i både poomsae og kamp medregnes. Vinneren av denne premien vil kunngjøres under NM 2017 på Jessheim.

Hensikten med tiltaket er å legge til rette for økt rekruttering av kvinner til konkurranser. NKF har en egen utviklingsplan for kvinner og ungdom, og et uttalt ønske om økt rekruttering av kvinner til både konkurranser og verv. Dette da organisasjonen som helhet består av tilnærmet 1/3 kvinner og 2/3 menn.

Vi håper også at tiltaket vil bidra til at vi både i år og i fremtiden vil kunne få nok deltakende kvinnelige seniorutøvere på NM, slik at Kongepokalen vil kunne gå til beste deltager, uavhengig av kjønn.

Blant alle kvinnene som stiller i seniorklasser (både poomsae og kamp) vil det også trekkes en vinner av en hotellovernatting på Nordic Choice Hotels i Norden.

– Hensikten med alle tiltakene er et videre og varig løft både med tanke på antall konkurrerende utøvere, samt nivå, sier seksjonsleder Knut Olav Brecke.