Norske taekwondo-håp til London Grand Prix

Publisert 19.10.2017

Kommende helg skal Richard Ordemann og John Asp fra det norske taekwondo-landslaget delta i det prestisjetunge Grand Prix-stevnet i London. Begge konkurrerer i klassen -80 kg og skal i ilden søndag 22. oktober.

Stevnet i London er det tredje av fire Grand Prix-stevner som går av stabelen denne høsten. Grand Prix-serien har hittil besøkt Moskva og Rabat (Marokko), og det kommende stevnet i London blir det siste før den store GP-finalen i Elfenbenskysten i november. Alle Grand Prix-stevnene representerer viktige milepæler for utøverne frem mot neste OL i Tokyo 2020.

– Grand Prix-stevnene er en fantastisk arena for våre landslagsutøvere å få målt krefter mot de aller beste utøverne i verden. Dette er uvurderlige erfaringer å ta med seg frem mot det store målet, nemlig OL i Tokyo 2020. Det er svært gledelig at to av våre fulltidsutøvere nå tar turen til London, og vi ser frem til å følge dem både i London og videre, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Forberedelsene til stevnet har vært gode, forteller Ordemann.

– Jeg har fått forberedt meg godt, som mot andre store konkurranser. Vi er nå inne i en periode hvor vi trener hardt, men med kortere økter for å skape energioverskudd til konkurransen. Jeg har også fokus på å finpusse mitt «game», forklarer Ordemann.

Avholdes ved tidligere OL-arena

Grand Prix-stevnet avholdes ved Copper Box Arena – en arena som også ble brukt i forbindelse med London-OL i 2012. Totalt skal 213 utøvere fra 56 land delta.

Richard Ordemann og John Asp stiller i samme klasse, -80 kilo, og begge konkurrerer søndag 22. oktober. Mer informasjon om arrangementet finner du HER.

Semifinalene og finalene streames live HER.