Norge satser på mønster

Publisert 19.02.2018

Lørdag 10. februar arrangerte Norges Kampsportforbund åpen samling i taekwondo mønster på Jordal i Oslo. – Samlingen skulle opprinnelig holdes ved landslagsanlegget på Hasle, men måtte flyttes til Jordal grunnet stort antall påmeldinger – totalt 70 utøvere deltok på samlingen, noe vi er svært glade for, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Norge har de senere årene oppnådd svært gode resultater internasjonalt innen mønster, inkludert to historiske gullmedaljer i EM ved Nina Bansal og Joachim Wien i 2017. Nina Bansal tok også over som landslagstrener i januar i år, mens Joachim Wien fungerer som trener for det nye rekrutteringslaget for taekwondo mønster, som også ble etablert i fjor.

Mye potensial

Hensikten med den åpne samlingen var å gi unge utøvere inspirasjon og påfyll, og ikke minst få enda bedre oversikt over nivået på yngre mønster-utøvere som ønsker å ta steget videre. Landslagstrener Bansal sier seg fornøyd med både oppmøte, innsats og nivå i etterkant av samlingen.

– Jeg synes det var bra energi og mange utøvere med mye potensial. Joachim, som er en utøver i verdensklasse, var nok også en veldig stor inspirasjon for alle som var med. Det er slike forbilder og utøvere, nye utøvere trenger å se, og ikke minst få trene med. Det gir dem inspirasjon, motivasjon og det lille ekstra for å gi maks innsats, og utøverne ga absolutt alt denne lørdagen!

Målrettet trening

Også landslagssjef Fredrik Bjertnæs sier seg fornøyd med samlingen.

– Det er veldig bra å se at interessen for å satse blant unge utøvere er såpass stor. Med de åpne samlingene håper vi at utøverne tar med seg kompetanse videre på trening i det daglige, slik at det med tiden utvikles flere utøvere som hevder seg i internasjonale konkurranser, håper Bjertnæs.

Bjertnæs ser også frem til videre samlinger med enda mer konkurranserettet trening.

– Vi samarbeider også med utvalgte dommere, slik at vi på kommende samlinger vil kunne kjøre konkurransesimulering med poenggivning. Dette gir målrettet trening med god progresjon for utøverne.

Lover godt

Sportssjef Jacobsen ser enda lysere på fremtiden for mønster i etterkant av samlingen.

– I forkant av samlingen var jeg spent på både nivå og antall påmeldinger – Norge har hatt to topputøvere i Bansal og Wien de siste årene, og det er viktig for utviklingen å nå jobbe systematisk for å sikre at Norge fortsatt skal kunne hevde seg i verdenstoppen. Etter å ha sett entusiasmen og nivået hos utøverne på forrige helgs samling har jeg stor tro på at Norge vil være en nasjon å regne med innen mønster også i fremtiden, sier Jacobsen.

Se video fra mønster-samlingen her!