WT: Nina Bansal i VM-finale

Publisert 10.12.2020

Grunnet korona-situasjonen ble årets VM i taekwondo mønster avlyst, og det internasjonale taekwondo-forbundet har derfor valgt å avholde VM som e-stevne. Landslagstrener og -utøver Nina Bansal (34) er eneste norske utøver i Online World Taekwondo Championships, og er en av åtte utøvere som skal konkurrere i finalen i U40-klassen, som avholdes i dag, 10. desember.

Bansal har levert på høyt internasjonalt nivå gjennom en årrekke, og tok blant annet gull i fjorårets EM, som ble arrangert i Tyrkia, samt EM i 2017. Hun er 4 ganger europamester, 14 ganger nordisk mester og 15 ganger norgesmester. I morgen har hun altså anledning til å sikre seg et etterlengtet VM-gull, og har allerede vist at formen er på plass ved å komme på tredjeplass i semifinalen.

Finalene kan følges på det internasjonale taekwondo-forbundets nettsider fra kl. 13:00.

1500 utøvere fra 98 land

E-stevner har vokst i popularitet i hele denne perioden, og til det pågående mesterskapet var det påmeldt 1500 utøvere fra 98 land, opplyser det internasjonale taekwondo-forbundet på sine nettsider.

Utøvere fra totalt 30 land deltar i finalene – et antall som understreker at taekwondo er en svært internasjonal idrett.

Finaler avholdes LIVE

Mens e-stevner vanligvis gjennomføres ved at utøvere sender inn sine bidrag på forhånd, gjennomføres finalene i Online World Championships live, opplyser Bansal.

– Det vil si at jeg går foran kamera, og blir bedømt på det jeg viser der og da. Det som er fint med denne løsningen er at gjennomføringen er så lik gjennomføringen av et ordinært fysisk stevne som mulig. Det sitter et dommerpanel og dømmer det utøverne gjør der og da – akkurat som det pleier å være. Man får da resultatet umiddelbart, fremfor å måtte vente slik jeg har gjort i innledende runde og semifinalen.

Nøye med filmingen

Bansal understreker at siden dette er det største e-stevnet hun har deltatt i så langt har hun vært nøye med filmingen til innledende runde og semifinalen.

– Samtidig har jeg prøvd å ikke filme for mye. Selv om dette er et online-VM ønsker jeg å gjennomføre som på et vanlig mesterskap så langt det lar seg gjøre. Den dagen det åpnes for vanlige stevner igjen får man kun én sjanse, og det tror jeg er viktig å huske på.

– Det har vært nervepirrende å vente på resultatene fra de to første rundene, men samtidig har jeg prøvd å få det litt på avstand, slik at jeg ikke bruker unødig energi, avslutter Bansal.