Mønsterlandslaget sesongen 2019

Publisert 28.01.2019

Utøvere til landslaget i taekwondo mønster er offisielt tatt ut for sesongen 2019. Denne helgen hadde de sin første samling. Målet er å kvalifisere i både individuelle klasser og lagklasser under kommende mesterskap. 

Etter en lang prosess har landslagstrener i mønster, Nina Bansal, tatt ut mønsterlandslaget for neste år. Alle de nye landslagsutøverne deltok på årets Norgesmesterskap og er klare for å satse internasjonalt fra 2019, noen er allerede godt i gang med internasjonale resultater.

Landslag mønster 2019

Joachim Wien, Elvebyen Taekwondoklubb
Tuva Kjødnes, Ski Taekwondoklubb
Ayla Bonsak, Hamar Taekwondoklubb
Sune Østli, Oslo Taekwondoklubb
Hege Kristine Dalen, Tong-Ir Taekwondoklubb
Kristine Ulfsnes, Tong-Ir Taekwondoklubb
Helene Bergmann, Tong-Ir Taekwondoklubb
Maren Landsem, Nesodden Taekwondoklubb
Kine Solvang Tellnes, Nesodden Taekwondoklubb
Mai Linn M. Nguyen, Romerike Taekwondoklubb
Anette Nilsen, Hwarang Drammen
Thea Andrine Tandberg, Hwarang Drammen
Lisa Schieldrop, Ringerike Taekwondoklubb
Ola Teigen, Røa Taekwondo klubb
Sebastian Johnsen, Røa Taekwondo klubb

Internasjonal satsning

Et av målene for taekwondo mønster er å stille med et større norsk lag til EM neste år. Utøverne skal også delta på flere åpne stevner i utlandet. De representerer sin klubb, men reiser som et lag. I tillegg er VM 2020 i Danmark et langsiktig mål.

Sportssjefen er positiv til det nye laget og målene

– Vi ønsker å bygge opp laget slik at vi kan kvalifisere utøvere i både individuelle klasser og parklasser. Dette kommer til å bli tøft, for mønsterkonkurranser blir stadig mer populært internasjonalt. Men vi vet fra før at hard arbeid gir resultater på matten, sier Dag Jacobsen.

I siste VM var det rekorddeltagelse med hele 1200 utøvere fra 59 nasjoner og nivået er blitt så høyt at det må legges ned trenings hver dag for å kunne være med i konkurransen.

– Vi ser allerede framgang på mange av de nye utøverne og med gode resultater i Portugal Open som ble arrangert i oktober vet vi at vi er på rett vei, avslutter sportssjefen.