Mønster: Innledet året med samling

Publisert 14.01.2020
Redigert 11.02.2020

I januar deltok landets mest lovende utøvere innen taekwondo mønster på årets første treningssamling. Samlingen ble ledet av landslagstrener og europamester Nina Bansal.

Norge har de siste årene oppnådd svært gode resultater innen taekwondo mønster. Landslagstrener Bansal tok i fjor gull i EM, mens Joachim Wien, som også deltok på helgens samling, tok sølv. Tuva Hatlen Kjødnes og Sune Østli tok også i fjor både individuelle sølvmedaljer og sølvmedalje i par under årets World Taekwondo Beach Championship.

Tema: Skadeforebygging

Totalt deltok i overkant av ti utøvere på helgens samling. Foto: Nina Bansal.

Temaet på årets første samling var skadeforebygging.

– Vi hadde fokus på forebyggende trening på starten av samlingen. Vi gikk deretter over til mer spesifikk og konkurranserettet trening etter at vi hadde jobbet med skadeforebyggingen, forklarer Bansal, som sier seg fornøyd med nivået utøverne viste på samlingen.

– Laget viste at de har trent bra siden siste samling i november og flere av utøverne har vist god fremgang.

Slag i slag

I overkant av ti utøvere deltok på samlingen, og i løpet av våren vil landslagstrener Bansal invitere enkelte utøvere til utvalgte samlinger, som et ledd før de blir tatt ut til landslaget.

– Konkurransesesongen innledes med nordisk mesterskap neste helg. Deretter går det slag i slag med British Open, Austrian Open, German Open, Presidents Cup og Belgian Open, forteller en spent Bansal.

Jobber mot formtopp under VM

Tuva Hatlen Kjødnes sier seg fornøyd med helgen og utbyttet hun tar med seg videre fra samlingen.

– Helgen har vært bra. Fokuset på skadeforebygging er veldig viktig med tanke på den høye belastningen det blir av å trene to økter om dagen. I tillegg har vi gått mye sekvenser og fått tid til å jobbe med egne arbeidsoppgaver gjennom hele samlingen. Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen med nordisk mesterskap nå til helgen. Jeg satser mot å bli tatt ut til VM i mai og jeg har lagt opp alt av treninger og konkurranser for å kunne få en formtopp til mesterskapet, avslutter Kjødnes.