Kvalifisering til junior-EM og kadett-VM i taekwondo og stevner som kommer

Publisert 22.06.2023

Lux Open, som fant sted 10.-11. juni, var den siste muligheten til å kvalifisere seg til junior-EM i Tallinn fra 24. til 26. august og kadett-VM i Sarajevo fra 28. til 31. august.

Thea Wågsæther fra Tveita Taekwondoklubb og Alexander Plaipetch-Unes fra Tøyen, som allerede var tatt ut til junior-EM på grunn av tidligere prestasjoner, vant begge medaljer i Lux Open og styrket dermed sin plass i uttaket.

Uttak til junior-EM:

Thea Wågsæther, Tveita Taekwondoklubb, kvinner junior – 68 kg

Alexander Plaipetch-Unes, Tøyen Taekwondoklubb, herrer junior – 68 kg

Uttak til kadett-VM:

Når det gjelder kadett-VM, er det kun Sarah Femer-Pedersen fra Elvebyen Taekwondoklubb som er kvalifisert i kadett-klassen pluss 59 kilo.

Kadett-EM:

Kadett-EM i Beograd, som finner sted 21.-22. oktober, vil ha siste kriteriestevne i Polish Open 8.-9. september. Foreløpig er det bare Sarah Femer-Pedersen som er kvalifisert i kadett-klassen pluss 59 kilo.

EM U21:

EM U21 i Bucharesti, Romania, fra 9. til 11. desember, vil ha siste kriteriestevne i Swedish Open den 27. oktober. Foreløpig er Thea Wågsæther fra Tveita Taekwondoklubb og Alexander Plaipetch-Unes fra Tøyen Taekwondoklubb kvalifisert.

Noen mulige kommende konkurranser for kvalifisering:

British Open i Manchester, fra 1. til 2. juli

Tyrkia Open i Ankara, fra 6. til 9. juli

Bosnia Open, den 2. til 3. september

Polish Open, den 8. til 9. september (*siste for kadett-EM)

Serbia Open, den 23. til 24. september

Swedish Open, den 28. til 29. oktober (*siste for EM U21)

World Taekwondo (WT) planlegger et eget verdensmesterskap kun for kvinner i november. Per nå har vi ikke mottatt informasjon om sted eller dato, så kriteriene kan ikke fastsettes. Hvis Norge skal delta, vil landslagstreneren ta ut laget.

Poomsae:

Uttakskravene for EM i Innsbruck, Østerrike, den 24. til 25. november, er basert på prestasjoner og innsats i internasjonale konkurranser og på landslaget fram til Kroatia Open, som finner sted fra 6. til 10. oktober. Danish Open, fra 2. til 4. juni, er et obligatorisk mesterskap for de som har ambisjoner om å delta i EM. Utøverne må delta i fysiske internasjonale konkurranser for å bli vurdert

*) Vi gjør oppmerksom på at datoer for siste kriteriestevner kan endres med hensyn til påmeldingsfrister, reise, opphold etc.