Kristian og Amina til hvert sitt EM

Publisert 19.03.2019

Denne helgen var det sterke norske taekwondoprestasjoner i Belgia under det åpne belgiske mesterskapet i taekwondo. Noe som første til to EM-plasser.

Belgian Open ble arrangert i Lommel og det deltok 1700 utøvere.

Kristian Storsul Borgen fra Ski Taekwondoklubb fortsetter å imponere. I Lommel vant den unge utøveren overlegent fire kamper i klassen herrer junior -55 kilo. Dermed var det klart for finale, der Mikolaj Zyzniewski fra Polen ventet. Nordmannen vant finalen hele 32-12.

Med gullet sikret Borgen seg plass på laget som skal delta i Europamesterskapet for juniorer som arrangeres i Spania senere i år.

– Det er ingen tilfeldighet at Kristian som er i utviklingsgruppen til forbundet gjør det bra. Etter at han ble juniorutøver har han hittil deltatt på seks store internasjonale konkurranser og vunnet fem gull- og en sølvmedalje, sier sportssjef i NKF, Dag Jacobsen.

Amina til kadett-EM

Amina Hammich fra Grorud Taekwondoklubb deltok også i Belgan Open denne helgen. Hun imponerte i klassen kadetter kvinner -51 kilo. Kadetten startet med seier i tre kamper, blant annet en 24-4-seier over tyske Svenja Skorupe, før hun møtte polakken Roja Rezaie i finalen. Den polske jenta vant finalen slik at det ble sølv på Grorudutøveren. Med sølv sikret hun seg plass på laget som skal representere Norge under EM for kadetter i Latvia i oktober.

Belgian Open var siste mulighet for seniorene til kvalifisere seg til VM som arrangeres i mai. For kadetter og juniorer er det fremdeles mulig å kvalifisere seg via Multigames, Spanish Open, German Open og Luxemburg Open, som alle er kvalifiseringsstevner.