Gull i Grand Prix-finalen til Ordemann

Publisert 23.11.2018
Redigert 24.11.2018

Richard Andre Ordemann vant i dag Grand Prix-finalen i taekwondo imponerende 27-14. Ordemann er nå ranket som topp fem i verden og OL kan bli en realitet. Dette er tidenes største prestasjon av en mannlig norsk taekwondoutøver.

Finalemotstanderen var regjerende verdensmester, russeren Maksim Khramtcov. Sist gang de to møtte hverandre ledet Ordemann kampen til det stod sekunder igjen og Khramtcov fikk inn et treff og vant knepent. Den norske landslagsutøveren lot ikke dette skje igjen, og gikk hardt ut fra start, det var likevel i siste del av kampen at Ordemann virkelig sanket poeng og vant over russeren med hele 13 poeng.

Store prestasjoner

Kun de 16 beste utøverne i hver vektklasse kan delta i Grand Prix-finalen der nordmannen fra Tøyen Taekwondo klubb sikret gullet i klassen -80 kg. Sportssjef i Norges Kampsportforbund lar seg imponere over Ordemann, men er ikke overrasket

– Den fantastiske prestasjonen Richard Ordemann viser i dag er et resultat av langsiktig og målrettet arbeid. Han driver med taekwondo på fulltid og samarbeider tett med Olympiatoppen. Dette er avgjørende for å prestere internasjonalt på dette nivået, sier Dag Jacobsen.

Landslagstrener Dave Cook coachet Richard Ordemann gjennom finalen og kunne stolt gi 24-åringen et klapp på skulderen etter at gullet var et faktum. I går vant nordmannen tre tøffe kamper, blant annet mot olympisk mester i klassen, Cheick Sallah Cisse.

Landslagsutøveren sikret seg 80 rankingpoeng ved å prestere historisk godt under Grand Prix. I tillegg til høy ranking resulterer resultatene i en invitasjon til World Taekwondo Grand Slam, som er en superliga der kun verdens 12 beste utøvere i hver klasse deltar. Grand Slam avholdes i Kina i desember.

Ordemann gikk helt til topps i Grand Prix-finalen! Foto: World Taekwondo

Med OL i sikte

Det store målet for norsk taekwondo er å kvalifisere utøvere til OL i Tokyo sommeren 2020. Med Ordemanns prestasjoner er målet nærmere enn noen sinne. Sportssjef Jacobsen tror det er mulig å se norske taekwondoutøvere i Tokyo

– Vi er på vei til Tokyo. Richard Ordemann er nå ranket blant topp fem i verden. Det er nettopp disse fem høyest rangerte utøverne som sikres en plass i OL. Klarer han å prestere godt også i 2019 er han klar for OL, sier Jacobsen.

Han kan også fortelle at det å vinne Grand Prix-finalen er på høyde med å vinne VM. Det har ingen norske menn gjort tidligere og de siste dagers prestasjoner er historisk gode innen norsk taekwondo på herresiden.