Fine prestasjoner og god stemning på årets NM

Publisert 21.11.2017

Årets NM i taekwondo gikk av stabelen i Jessheim Is- og flerbrukshall 18. november. Over 240 utøvere deltok, og årets NM ble preget av fine idrettsprestasjoner og god stemning blant deltakere, dommere og publikum.

Over tretti klubber var representert på årets NM. Totalt femti nye norgesmestere ble kåret, og seksjonsleder for WT-taekwondo, Knut Olav Brecke, er svært glad for at så mange tok del i årets NM.

Engasjementet og humøret til utøverne var det ingenting å utsette på under årets NM. Her Solin, Ida og Martyna fra arrangørklubben Tveita Taekwondoklubb.

– Det er svært viktig for oss at så mange klubber som mulig sender utøvere til NM. Det at over 30 klubber har utøvere som ønsker å konkurrere på dette nivået vitner om ambisjoner og godt nivå i klubbene. Dette er viktig både for generell rekruttering til idretten vår, samt for å få frem utøvere på høyt internasjonalt nivå, sier Brecke.

Leverte varene

To av utøverne som virkelig leverte varene på Jessheim denne helgen var Nina Bansal og Joachim Wien. Nina Bansal (31) fra Tveita Taekwondo og Joachim Wien (24) fra Elvebyen Taekwondo Klubb ble historiske når de begge gikk helt til topps i sine individuelle klasser under EM i mønster tidligere i år. På Jessheim leverte begge varene nok en gang, og tok individuelle gullmedaljer i sine respektive klasser.

Wien og Bansal er også involvert i talentutviklingen innen mønster. Bansal overtar som landslagstrener neste år, mens Wien er trener for det nyetablerte rekrutteringslandslaget i mønster. I tillegg til å konkurrere fikk de to anledning til å observere flere av de unge mønster-talentene.

– Jeg synes nivået her i dag var veldig bra, og det også gledelig med så mange påmeldte innen akkurat mønster, sier Bansal etter stevnet.

Årets utmerkelser et høydepunkt

I tillegg til sin individuelle gullmedalje vant også Joachim Wien den gjeve utmerkelsen «Årets Taekwondo-person». Denne utmerkelsen er den høyeste rangerte hedersutmerkselsen innen taekwondo, og kan kun deles ut én gang til den som får den.

– Wien har en lang merittliste, inkludert en historisk gullmedalje i EM. Han har en dedikasjon og viljestyrke som er beundringsverdig, og er en glimrende ambassadør og forbilde for både Norge og taekwondo. Det var derfor en glede å kunne gi denne utmerkelsen til Wien, sier Brecke.

Resten av årets utmerkelser er som følger:

I oktober tok Kristian Storsul Borgen Norges første medalje på herresiden i et kadett-EM. Her tok han en historisk bronsemedalje. Under NM ble han både norgesmester og kåret til årets utøver.

  • Årets utøver 2017: Kristian Borgen
  • Årets coach/trener 2017: Ståle Børseth
  • Årets dommer 2017: Sepehr Hezari

Disse tre ble nominert blant flere kandidater, og fremstemt blant deltakende klubber på NM. Utmerkelsene ble utdelt av Trond Berg, president i Norges Kampsportforbund, sammen med seksjonsleder Knut Olav Brecke.

Den sør-koreanske ambassaden ved ambassadør Park Hae-yun og Counsellor Sokkwang Hong delte også ut hedersdiplom til beste kvinnelige og mannlige juniorutøver. Beste juniorkvinne ble Ayla Bonsak fra Hamar Taekwondo Klubb, og beste juniormann ble Sebastian Larsen fra Nesodden Taekwondo Klubb.

Årets klubb i kamp gikk til Grorud Taekwondo Klubb, og årets klubb i mønster ble Hwarang Team Drammen.

– Begge disse pokalene er gjeve vandrepokaler som det alltid er sterk kamp om, sier Knut Olav Brecke.

Viktig kvinneløft

Seksjonsstyret for taekwondo hadde også vedtatt at alle klubber med mer enn to kvinnelige deltakere i årets NM konkurrerte om en premie på 10.000,- kr.

Totalt hadde tre klubber mer enn to kvinnelige seniorutøvere på NM, og Røra Taekwondo Klubb ble trukket som vinner av det gjeve tilskuddet til klubbkassen.

Veslemøy Louise Sandberg ble også trukket som heldig vinner av gratis hotellopphold hos Nordic Choice Hotels.

– Det er svært viktig for oss å støtte de klubbene som oppmuntrer kvinner til deltakelse både i konkurranse og styrearbeid. Vi gratulerer derfor Røra Taekwondo Klubb med premien, og takker alle klubber for deres arbeid med å sikre et varig kvinneløft for idretten vår, sier Brecke.

Alle resultater fra årets NM finner du HER.