EM i olympiske vektklasser i Dublin

Publisert 29.11.2019

Denne helgen arrangeres EM i olympiske vektklasser i Dublin, Irland. Tre norske senior-utøvere deltar i mesterskapet.

EM arrangeres 30.november-01. desember, og over 200 utøvere fra over 30 land deltar i arrangementet.

EM i olympiske vektklasser arrangeres for tredje gang. Stevnet ble etablert i 2015, med et ønske om å introdusere utøvere for de offisielle vektklassene man benytter seg av i forbindelse med OL. I utgangspunktet skulle arrangementet arrangeres annethvert år, men Taekwondo Europe har nylig offentliggjort at dette fra nå vil bli et årlig arrangement. Neste år vil Sarajevo være vertskap for stevnet.

Victor Asp deltar i helgens EM i olympiske vektklasser. Foto: Eivor Eriksen.

Rett fra NM-duell

To av de norske utøverne som deltar i stevnet er brødreparet John og Victor Asp. Begge deltok forrige helg på årets NM i Oppsal arena, hvor de møtte hverandre i finalen. I NM var det yngstemann Victor som trakk det lengste strået, og om de to skulle møtes i EM vil det dermed være duket for brødre-duell nummer to på kort tid.

– Resultatene fra NM viser at både John og Victor har formen inne, og det blir spennende å se hva de kan få til i Dublin denne helgen, sier sportssjef Dag Jacobsen.

Milos Pilipovic og trener Mikael Oguz med medaljen fra årets U21-EM. Foto: Norges Kampsportforbund.

Sølvvinner med selvtillit

Den tredje norske utøvere som deltar i EM er Milos Pilipovic. Pilipovic er en av landets mest spennende taekwondo-utøvere, og viste sin kapasitet i årets U21-EM, hvor han tok en svært velfortjent sølvmedalje.

– Milos er en mann for fremtiden som i likhet med John og Victor gjorde det meget bra i årets NM, hvor han tapte for erfarne Mohammed Elhatri, forteller Jacobsen.

Vi ønsker den norske troppen lykke til i Dublin! Du kan følge arrangementet på Taekwondo Europes Facebook-side. Oppdateringer i løpet av helgen får du på taekwondo-landslagets Facebook-side.