Eliza Haugen inn på taekwondolandslaget

Publisert 24.09.2018

Eliza Haugen (19) fra Tveita Taekwondoklubb er offisielt med på taekwondolandslaget fra 1.oktober 2018.

Oslojenta Eliza Haugen blir en del av det norske fulltidslaget i taekwondo, der det fra før er tre kvinner og tre menn. Etter en imponerende juniorkarriere ser Haugen frem til å bli en del av landslaget

Eliza gleder seg til å bli del av landslaget!

– Jeg gleder meg! Dette blir et nytt eventyr for meg, og et veldig målrettet et. Jeg ser frem til å kunne trene mye og å kunne trene på dagtid. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Dave og Mikael som er flinke trenere. Å trene med de beste utøverne gjør også at jeg blir topp motivert for å nå mine mål. Jeg tenker at det er bra å pushe hverandre til å bli best mulig.

Hun kan fortelle at hun begynte med taekwondo som syvåring og forelsket seg i sporten. I starten av 2015 begynte hun å konkurrere og har tatt nasjonale og internasjonale medaljer siden da.

Målbevisst

Haugen kan fortelle at hennes første mål er å gjøre det bra under kommende U21-EM. Men 19-åringen har også mer langsiktige mål

– På trening er målet mitt å utvikle min sparringsstil slik at jeg er helt trygg på min egen stil både under trening og på stevner. Jeg tror det er viktig å kunne stole på stilen sin.

Det største målet snakker hun ikke så høyt om

– Jeg går ikke rundt å sier det hver dag, men det store målet er å ta gull i OL. Alle som driver med toppidrett vil jo bli best. Likevel er det viktig med milepælene på veien mot målet.

Klubben er som familie

Haugen som konkurrerer i klasse senior kvinner -73 kg forteller at klubben, Tveita Taekwondoklubb, har spilt en avgjørende rolle i veien mot toppidrettskarrieren

Eliza Haugen takker klubben for støtten under juniorkarrieren.

– Klubben min er som en familie. Jeg har brukt utrolig mye tid der opp igjennom, og både trenere og utøvere der er veldig viktige for meg. De har spilt en stor rolle i min juniorkarriere ved å pushe meg, heie på meg og være gode støttespillere. Jeg kan takke klubben for at jeg er der jeg er i dag.

Det nyeste tilskuddet til landslaget har allerede trent med laget en stund, men er offisielt en landslagsutøver fra 1.oktober.