Bansal og Wien til VM i mønster

Publisert 12.11.2018
Redigert 30.11.2018

Nina Bansal og Joachim Wien deltar i verdensmesterskapet i taekwondo mønster som avholdes i Taipei denne uken. Fra før er de to Europamestre og jakter nå på den første norske VM-medaljen.

Bansal og Wien er allerede på plass i VM-byen Taipei i Taiwan og gjør seg klar til konkurransen som starter torsdag. Verdensmesterskapet er tidenes største med over 1200 deltakere fra 59 ulike nasjoner. Økningen i antall deltakere skyldes at taekwondo mønster har blitt en populær konkurranseform internasjonalt.

Nina Bansal fra Tveita Taekwondo klubb skal delta i klassen kvinner senior, mens Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondo klubb i Drammen skal delta i klassen herrer senior. Det er ingen tvil om at konkurransen blir hard når verdens beste utøvere møtes på mattene, men sportssjef i Norges Kampsportforbund har likevel tro på nordmennene

Som et ledd i VM-oppkjøringen har Nina og Joachim deltatt på en rekke store åpne internasjonale konkurranser hvor de har vunnet gull. De skal være i rute til VM og jeg har stor tro på at de skal kunne vinne Norges første VM-medalje, sier Dag Jacobsen.

Han kan fortelle at etter EM i fjor, der Bansal og Wien ble Europamestere, har de to trent hardt og målrettet hver eneste dag med medalje i VM som det store målet. Blant annet har de vært på mange treningssamlinger i utlandet hvor de har trent med de beste.

Nina Bansal har flere jern i ilden enn bare sin egen taekwondokarriere. Ved siden av å ha trent hardt mot årets VM er hun også engasjert som landslagstrener for taekwondo mønster og har arbeidet med å opprette et landslags som har som målsetting å kunne være med å kjempe om medaljer i Europamesterskapet neste år.

____________________________

I VM gikk det ikke veien. Joachim Wien hadde ikke helt dagen og startet med en tøff trekning. Ecuador gikk foran med 0,1 poeng og pushet dermed Joachim ut av konkurransen.

Om Joachim hadde tøff trekning fikk Nina den tøffeste starten. Korea var første duell, der Nina gikk meget bra. Hun tapte første runde og vant andre. Sammenlagt gikk likevel seieren til Korea. Det var også Korea som endte som verdensmester. Coach Fredrik Bjertnæs melder at et så hårfint tap mot verdens beste er en helt rå prestasjon av Nina.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Teamet på plass i Taipei, VM i WT Taekwondo poomsae✌? #kampsportforbundet #taekwondo

Et innlegg delt av NKF (@kampsportforbundet)