17-årige Milos utmerker seg i taekwondo

Publisert 05.04.2018

Milos Pilipovic (17) fra Grorud i Oslo er en utøver med stort potensiale innen taekwondo, både nasjonalt og internasjonalt. Nå sikter han mot kvalifisering til ungdoms-OL i Buenos Aires i 2018. Kvalifiseringsstevnet finner sted i Tunisia og går av stabelen på fredag.

Milos har hatt en eksepsjonell fremgang på de fire årene siden han startet sin karriere ved Grorud Taekwondo Klubb.
I Norge har han fått mestertittel, og han har vunnet gull- og bronse medaljer ved deltakelse i US Open, Turkish Open og Holland Open.

Takket være god oppfølging i klubben og på Wang toppidrettsgymnas hvor han studerer, har Grorudgutten hatt en fantastisk utvikling, med tanke på at han debuterte i norgescupen for bare ett år siden.

Se video av Milos her

Eneste norske utøver

Milos er den eneste norske utøveren som har kvalifisert seg til ungdoms-OL.

-For å kunne delta i ungdoms-OL må Milos helst vinne kvartfinalen. Dersom han klarer dette vil han bli den første taekwondo-utøveren i Norge som får delta i ungdoms-OL, sier Mikael Oguz, prosjektleder for landslaget i taekwondo.

Kvalifiseringsstevnet går av stabelen nå på fredag. Dagen etter starter junior-VM i taekwondo, som også avholdes i Tunisia, hvor det er nesten 1000 utøvere som deltar. Milos deltar også i junior-VM og skal gå kamp igjen fredag 13. april.

Vi ønsker Milos lykke til!