Taekwondo: Bronse i Presidents Cup til Richard Ordemann

Publisert 23.02.2022

Pressemelding

Taekwondo-utøver Richard Ordemann vant tirsdag bronse i det prestisjefylte Presidents Cup-stevnet. 900 utøvere deltok i stevnet, som er Richards første i 2022.

Presidents Cup-stevnet går for øyeblikket av stabelen i Albania. Som alltid tiltrekker stevnet seg utøvere fra øverste hylle. Det var totalt 27 utøvere i Ordemanns klasse, og han fikk kjenne på tøff motstand i årets første konkurranser.

Richard, som konkurrerer i -80 kg, vant to tøffe kamper innledningsvis mot gresk og ukrainsk motstand. Han møtte deretter Simone Alessio fra Italia i semifinalen. Dette ble en tøff semifinale mot en motstander i ypperste verdensklasse: Alessio tok VM-gull i -74 kilo-klassen i Manchester i 2019.

Viktig motivasjon frem mot Paris

Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, understreker viktigheten av å hente motivasjon fra gode konkurranseresultater i satsingen frem mot neste OL.

– Kampene i Presidents Cup var gode og viktige gjennomkjøringer for Richard, som i likhet med de fleste andre utøverne ikke har konkurrert i 2022 grunnet restriksjoner. Det er viktig for Richard og resten av laget å hente motivasjon fra disse øyeblikkene i den videre satsningen mot OL i Paris 2024. Vi vet at de siste årene har vært utfordrende grunnet korona. Økonomien for sommeridrettsutøvere er også krevende, så det er sterkt å se Richard og resten av laget jobbe målrettet for å kjempe om medaljer i disse store stevnene, sier Jacobsen.

Første stevne med nytt trenerteam

Tidligere i år ble det bekreftet at Norges Kampsportforbund har engasjert Juan Antonio Ramos fra Spania som ny elite-trener for det norske taekwondo-landslaget. Laget har også fått inn tidligere VM-medaljør Jose Antonio Rosillo Atencia i trenerteamet, og Presidents Cup er det første stevnet siden de to spanske trenerne overtok hovedansvaret for teamet.

Siden vi konkurrerer og trener i et internasjonalt miljø må vi ha internasjonale trenere som vet hva som må til for å kunne prestere på det høyeste internasjonale nivået, og som også har et stort internasjonalt nettverk. Det er svært gledelig å se at utøverne våre presterer i samarbeid med nye trenere. Oppladningen til Presidents Cup ble gjennomført på treningsleir i Spania, og vi ser frem til å se hele laget utvikle seg videre frem mot OL om bare to drøye år, sier Jacobsen.