Kukkiwon

Kukkiwonsertifikat

Hvem?

For å kunne søke om Kukkiwonsertifikat må man være medlem av Norges Kampsportforbund og registrert i vårt medlemssystem. Man må også være registrert medlem med bruker i Kukkiwon sin digitale database Tcon. Du finner søknadsskjema nederst på denne siden, legg ved ditt Tcon-brukernavn i søknaden.

Hva?

Kukkiwon er det internasjonale hovedsetet for Taekwondo. Kukkiwonsertifikat er nødvendig for å konkurrere i internasjonale stevner. Instruktørkurs og dommerkurs i regi av WT eller Kukkiwon krever også sertifikatet.

Når?

Når man oppnår ny dan-grad, må det ha gått like lang tid som den graden man har oppnådd mellom datoen på siste Kukkiwonsertifikat og søknad om nytt sertifikat på ny grad. Eksempel: for å søke om 2. dan Kukkiwon, må det være to år siden registreringsdatoen som står på 1.dan-sertifikatet. Dette er fastsatte regler fra Kukkiwon.

OBS: Kukkiwon krever fra 2023 video-gradering av kandidater over 4. dan, mer informasjon om dette finner man på sin Tcon-profil.

Det gjøres en samlet bestilling kukkiwon-diplom tre ganger i året

  • Jul: Bestillingsfrist 15. januar
  • Vår: Bestillingsfrist 15. april
  • Sommer/høst: Bestillingsfrist 15. august

Det tar omtrent to-tre  måneder fra bestilling til diplomet ankommer Norge.

Hvordan?

Søknad gjøres gjennom utfylling av skjema nederst på siden. Hver søkers klubb får ettersendt faktura fra Norges Kampsportforbund.

Priser:

Prisene kan variere noe da de er tatt utgangspunkt i US-dollar.
Dansertifikat for 1. dan Kr. 700,-
Dansertifikat for 2. dan Kr. 1100,-
Dansertifikat for 3. dan Kr. 1350,-
Dansertifikat for 4. dan og oppover må kandidaten selv søke om og betale via sin Tcon-profil.

NB! Når det gjelder betaling sendes faktura til klubben til den som har mottatt sertifikat, ikke til graderingssensor. Klubbene skal dermed ikke betale graderingssensor direkte.

Graderingsberettigede

For å bli graderingsberettiget t.o.m. 1. cup må man inneha 4. dan fra Kukkiwon (master) og kjøpe taekwondo WT-seksjonens graderingsstempel (faktura og stempel sendes til klubben).

For å gradere andre fra 1. dan og oppover må man ha 6. dan fra Kukkiwon.

Bestilling av graderingsstempel gjøres til post@kampsport.no. Stempelet har en varighet på 5 år og må deretter fornyes. Pris for stempelet er kr. 450,-

OBS: NKFs administrasjon gjennomfører omrokkeringer, derfor må det forventes lengre behandlingstid på bestilling og utsendelse av stempler og diplomer.