Internasjonale særforbund

Norges Kampsportforbund (NKF) er et fleridrettsforbund innen Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF)

NKF organiserer mange kampsporter og er tilsluttet følgende internasjonale særforbund:

Norges Kampsportforbund var tilsluttet World Karate Federation (WKF) frem til januar 2022, men har mistet dette medlemskapet.

Internasjonale særforbunds vedtekter finnes her:

Hvorfor er Norges Kampsportforbund (NKF) medlem av de internasjonale særforbundene?

Internasjonal idrett er organisert i et hierarki basert på markedskrefter gjennom synlighet, oppmerksomhet og anerkjennelse. Den internasjonal olympiske komité (IOC) har en av verdens sterkeste logoer i de olympiske ringer som er internasjonalt beskyttet som varemerke.

NKF står per mai 2024 tilsluttet internasjonale særforbund for h.h.v. taekwondo, jujutsu, wushu, muaythai og kendo. Samtlige er internasjonalt godkjent av AIMS/ARISF og de internasjonale særforbundene for taekwondo, muaythai og wushu er også IOC-anerkjente.

Internasjonale særforbund står tilsluttet AIMS/ARISF, og de olympiske særforbundene inngår også i IOC. Poenget med tilslutningene er å samle og støtte medlemsorganisasjonene. Et overordnet mål er å sikre godt styresett og bærekraft, hvor blant annet antidopingarbeidet inngår. I tillegg skal synligheten økes gjennom multisport-arrangementer.

Mer informasjon om det internasjonale idrettshierarkiet, og hvorfor kampsportforbundet er medlem av internasjonale særforbund, finner du på denne siden.