Taekwondo-landslaget på medaljetokt i Tyrkia

Publisert 15.02.2018
Redigert 09.07.2018

Det norske taekwondo-landslaget har i løpet av den siste uken deltatt i to prestisjetunge turneringer i Tyrkia. Forrige uke deltok fire av våre fulltidsutøvere i EM for klubblag, før de samme utøverne denne uken slo godt fra seg i storturneringen Turkish Open.

Landslaget innledet oppholdet i Tyrkia med deltakelse i EM for klubblag, som ble avholdt i Istanbul 6.-9. februar. Det er 6. gang EM for klubblag blir arrangert, og første gang mesterskapet ble avholdt i Istanbul.

Taekwondo er en idrett i vekst, og stadig flere utøvere satser frem mot mesterskap som VM og OL. Dette vises også i påmeldingsantallet til internasjonale stevner, og klubb-EM var intet unntak: Totalt var 1000 utøvere påmeldt, fordelt på 267 kadetter, 318 juniorutøvere og 428 seniorutøvere.

Knepent finaletap

Til tross for et høyt antall deltakere og tøff motstand tok landslagsutøverne to medaljer i mesterskapet.

Victor Asp tok en imponerende bronsemedalje i EM for klubblag i Tyrkia. Foto: Norges Kampsportforbund.

Først opp på pallen var Victor Asp, som representerer Grorud Taekwondo Klubb. Asp deltok i klassen senior -74 kg – en stor klasse med 28 utøvere. Her tapte dessverre Asp sin semifinale. Han tok deretter en flott revansje i bronsefinalen mot Sergey Karnuta og kunne derfor ta med seg bronsemedaljen tilbake til Grorud og Norge.

Enda bedre gikk det for lagkamerat Richard Ordemann, som representerer Tøyen Taekwondo Klubb. Ordemann innledet 2018 på samme høye nivå som 2017 ble avsluttet, og slo seg helt frem til finalen i klassen senior -80 kg. Ordemann konkurrrerte mot 32 andre utøvere i denne klassen, og tapte til slutt finalen med knepne 8-7 mot Nurlan Myrzabayev fra Kasakhstan.

– Vi er svært glade for å se at Victor Asp fortsetter å ta nye steg mot verdenstoppen, og at Richard Ordemann fortsetter å vise sine kvaliteter i turnering etter turnering, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Alle resultater fra EM for klubblag finner du her.

-Flott start på året

Etter EM for klubblag måtte de fire landslagsutøverne umiddelbart rette fokus mot Turkish Open, et stevne som på få år har etablert seg som et av verdens største: Dette var den femte utgaven av Turkish Open, og totalt deltok hele 1900 utøvere.

Marie Magnus fra Keum Gang Nestun er en av utøverne som kan si seg godt fornøyd med stevnet.

– Etter tre gode kamper innledningsvis tapte jeg kvartfinalen mot Bruna Vuletic fra Kroatia 4-0. Vuletic er en sterk motstander, og tok til slutt sølv etter at hun gikk hele veien til finalen. Det er alltid kjedelig å tape, men heldigvis er dette bare god erfaring å bygge på til resten av sesongen. Jeg føler at jeg er i god form, og den skal bare bli bedre, sier Magnus, som allerede fredag drar videre til Røra Fight Camp sammen med resten av landslaget.

Best av de norske i Turkish Open ble igjen Richard Ordemann, som tok nok en sølvmedalje i Tyrkia etter 14-9-tap i finalen mot Luka Horvat fra Kroatia.

Landslagstrener Mikael Oguz sier seg fornøyd med prestasjonene i Tyrkia, og ser nå frem til videre konkurranser.

– Dette ble en intens start på 2018 med 2 stevner på 10 dager, hvor vi kan glede oss over mange gode prestasjoner. Dette var årets første stevner, og vi er godt i gang når vi kan ta med oss tre medaljer hjem. En flott start på 2018, oppsummerer Oguz.