Vedr kadett, junior- og elitesatsing i WTF Taekwondo kamp

Publisert 20.06.2013
Redigert 29.07.2015

Norges Kampsportforbund mener at vi med de trenere som nå er engasjert på kadett, junior og seniornivå, har vi det beste trenerteamet og de beste forutsetninger for å kunne utvikle unge utøvere til å bli dyktige seniorutøvere. Utøvere som senere vil ha reelle medaljesjanser i offisielle mesterskap.

9232

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utvelgelsen er gjort i samarbeid med Olympiatoppen og alle disse har egen erfaring som utøver og trener fra EM, VM og OL og vet derfor hva som må til. Vi har blant annet trenere som utdannet fra universitet innen toppidrett, som selv har vært verdensmester og som igjen har utviklet unge utøvere til å bli verdensmestere. Kampsportforbundet har hatt et tett samarbeid med Olympiatoppen når det gjelder utvikling helt siden oppkjøringen i forberedelsene til OL i 2000. Når det gjelder olympiske resultater ligger Norge etter sommer-OL i London på en 17 plass i verdensrankingen. Før sommer-OL i London lå vi på en 11 plass. Dette er et bevis på at samarbeidet med Olympiatoppen og det langsiktige arbeidet har vært en suksess.

Kampsportforbundet har fått utviklet en kampstil på bakgrunn av lang erfaring og forskning av internasjonale OL trenere. Kampstilen er innarbeidet i den spesifikke delen i trener III som kommer til høsten.

Forbundet har ansatt doktor David Cook, som hadde en professorstilling på et universitet i London før han ble trener i Norge, nettopp for å forsterke kampstilen til Norge. Gode begrunnelser og resonnementer ligger bak, noe som vanskelig kan bestrides av noen fagpersoner/trenere i Norge.

Når det gjelder kadett og juniorer vil forbundet fra høsten starte opp sitt nye bro-prosjekt i samarbeid med Olympiatoppen. Dette går ut på at de juniorer som virkelig vil bli OL-utøvere vil få spesialoppfølging og trening slik at overgangen fra junior til senior ikke skal bli for stor. Forutsetningen er at utøver, foreldre, klubb og forbundet inngår et forpliktende samarbeid og at utøveren både kan og vil trene og konkurrere det som er nødvendig.

Når det gjelder elitelaget søkte forbundet i fjor etter utøvere som hadde en drøm om å komme til sommer-OL i Rio 2016. 22 utøvere søkte, men kun syv ble tatt ut. Kravet var at disse måtte bo i Oslo og trene sammen hver dag.

De syv som ble tatt ut har fått stipender av forbundet, de får alle kostnader til samlinger og konkurranser dekket og de får bo gratis i OL-huset. I tillegg har de fått ekstra skadeforsikring, og de har gjennomgått DEXA scanning i forbindelse med individuell kostholdsveiledning hos Olympiatoppen. Forbundet har også lagt til rette for kostnadsfri karriereplanlegging via forbundets sponsor Smart Karriere, som gir utøverne råd og hjelp i forbindelser med studier etc. I tillegg får de bistand til sponsorarbeid.

Til høsten vil forbundet søke etter flere kampsportutøvere som har en drøm om å komme til sommer OL i Rio. Kravet er at de må flytte til Oslo og trene sammen hver dag og at de er på et internasjonalt nivå i sin kampidrett. Alle vil få stipend og få dekket alle kostnader samt få gratis bolig.

Alle klubber og klubbtrenere må støtte oppunder
Det er viktig at alle klubber og klubbtrenere er med og støtter oppunder forbundets kadett, junior og senior satsning. Vårt utgangspunkt er at landslagssatningen skal være førende og at klubbtreningen skal understøtte dette. Til høsten vil forbundet starte opp med utdanning innen trener III som omhandler talentutvikling slik at klubbene får større kunnskap på dette området.

I høst vil forbundet i samarbeid med Olympiatoppen også starte opp et eget utviklingsprogram for trenere som ønsker å bli morgendagens OL-trenere. Dette kommer til å bli et kjempespennende program.