Taekwondo: Norske kjemperesultater i Presidents Cup

Publisert 06.02.2023

Pressemelding
Det internasjonale forbundet for olympisk taekwondo (World Taekwondo) arrangerer årlige Presidents Cup på hvert kontinent. Årets europeiske variant ble arrangert i Tyrkia med flere norske deltakere som startet den internasjonale konkurransesesongen i kamp om viktige rankingpoeng til OL i Paris 2024.
Istanbul var vertskap for President’s Cup og Turkish Open i både den olympiske kampformen og teknikk/mønster.

Norske resultater i teknikk/mønster (poomsae)

• Sune Østli og Tuva Kjødnes fra Oslo Taekwondo Klubb: Gull i mixed par U30.
  • Kine Solvang, Anette Nilsen og Rikke Heggedal: Bronse i synkron kvinner U30.

Norske resultater i olympisk kamp (kyorugi)

• Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb: Gull i herrer -80 kg.
  • Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb: Sølv i kvinner -67 kg.

Fornøyde trenere

Mari Romundset Nilsen (19) leverte svært godt i de innledende rundene og viste mental styrke da hun vant flere kamper i sluttsekundene. I finalen mot den belgiske verdensmesteren Sarah Chaair vant Nilsen første runde, og det ble uavgjort i de to neste rundene, men belgieren fikk tilkjent seieren i begge rundene. Dermed ble det et knepent 1-2 tap i runder på minste mulige margin for Nilsen.

– Måten hun vant kampene på og var helt jevn med verdensmesteren vil være svært viktig for selvtilliten fremover. Hun viser gjennom dette stevnet at hun er på nivå med de absolutt beste i verden, sier landslagets assistenttrener Jose Rosillo.

Richard Ordemann (28) overbeviste stort i sine innledende runder og finalen ventet amerikanske Carl Alan Nickolas som han gikk på et knepent tap mot i fjorårets Grand Prix-stevne. Denne gang ville Richard det annerledes og han tok hjem en meget sterk seier mot den 6.-rankede utøveren i verden.

– Det var en utrolig bra finale av Richard mot USA. Landslagstrener Juan Ramos og Richard hadde en plan som de lyktes med. Ramos er et geni, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.