Om Taekwondo

Taekwondo

Historikk

Taekwondo er opprinnelig en koreansk selvforsvarsgren og konkurranseidrett. I dag er denne kampsporten en global internasjonal idrett.

Navnet “Taekwondo” deles opp i tre ord og betyr følgende: TAE: fot, sparke, knuse med foten. KWON: Hånd, slå, knuse med hånden. og DO: kunst, metode, vei.

Taekwondo er en kampsport med røtter som strekker seg flere tusen år bakover i tiden. WTF (World Taekwondo Federation) er offisielt anerkjent av IOC og er det forbundet som organiserer den olympiske grenen. Norges kampsportforbund er det særforbundet i NIF som organiserer Taekwondo i Norge, og som arrangerer det offisielle norgesmesterskapet.

Konkurranse

Taekwondo er en olympisk sport, og er blant de 10 mest utbredte idretter i verden med over 70 millioner utøvere i 202 land.

Taekwondo er kjent for bruk av kraftige spark. Bruken av bena gjør at idrettsutøvere får en større rekkevidde og kraft til å parrere motstanderen fra avstand. I sparring, er snu, front og bak spark oftest brukt. Konkurrentene kjemper i en ring som måler 8m x 8m.