Norske taekwondoutøvere imponerte i Polen

Publisert 18.09.2017

Landslaget i taekwondo sendte tre utøvere for å konkurrere i Polen Open som ble arrangert denne helgen i Warszawa. Totalt deltok 1000 utøvere, og alle de tre norske landslagsutøverne tok medaljer.

Aller størst grunn til å juble hadde Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun, som tok en gullmedalje etter å ha slått serbiske Alexandra Radmilovic hele 14-1 i finalen i -57 kg lørdag 16. september. Etter å ha vunnet sin innledende kamp mot Jasmin Richter fra Tyskland 10-2 , samt kvartfinale mot Shauna Bannon fra Irland 13-6 stod semifinalen for tur. Her møtte hun belgiske Raheleh Asemani. Dette er jenta som slo Marie i OL-kvalifiseringen i januar i fjor, men nå fikk Marie sin revansje ved å slå Asemani, ta seg til finale og vinne denne.

Klubb- og landslagsvenninne Randi Dyngeland, som konkurrerer i -67 kg-klassen, tok lørdag en sølvmedalje etter å ha slått norske Iselin Sivertsen fra Tong-ir taekwondo 13-4. I kvartfinalen ventet italienske Christina Gaspa som Randi slo 2-0. Dyngeland tok seg deretter til finalen ved å slå Tatiana Tetereviatnykova fra Ukraina 6-4 i semi. I selve finalen ble kroatiske Doris Pole litt for sterk, men Randi tok en sterk sølvmedalje.

Imponerende fangst

Victor Asp var siste landslagsutøver ut. Han konkurrerte i -74 kg klassen der han tok en bronsemedalje. Victor, som opprinnelig kommer fra Grorud Taekwondo Klubb møtte spanske Ruben Besteiro i sin innledende kamp, og vant denne 10-1. Deretter slo han Uladzislau Halizinnfra hviterussland hele 17-3. I semifinalen måtte han se seg slått av Nikita Kriveychenko fra Russland, men det ble allikevel en solid bronsemedalje på Grorudgutten.

– Det at tre landslagsutøvere returnerer med tre medaljer er en imponerende fangst! Det er også svært gledelig at to utøvere som ikke er på landslaget også tok medaljer. Marie Nilsen Romundset fra Tong-Ir Taekwondo klubb vant sølv i klassen kadett kvinner -55 kilo. Dette etter at hun tapte finalen 9-4 mot Justyna Kowalkowska fra Polen. I tillegg vant Julie Ramsey fra Nesodden bronse i klassen kvinner junior – 63 kg etter at hun tapte semifinalen 15-15 mot Ana Taslak fra Kroatia, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Resten av landslaget er hjemme i trening og forberedelser til det viktige Grand Prix-stevnet i Marokko neste helg.