Fantastisk taekwondo-uke for norske utøvere

Publisert 29.08.2022
Redigert 02.09.2022

Fra 22.-28 august ble det arrangert både europamesterskap for klubber og G2 ranking-stevne i den estiske hovedstaden Tallinn. Flere norske klubb og landslagsutøvere gjorde sterke prestasjoner og det ble tatt en rekke både klubb-EM og G2-medaljer.

Da klubb-EM er åpent for alle utøvere i europeiske klubber stilte Norge med flere utøvere, både i kadett, junior og seniorklassene.

Sterke kadettresultater for Nilsen

Martin Romundset Nilsen (14) fra Aure kampsportklubb som ligger langt ute i havgapet vant gull i europamesterskapet for klubber i Tallinn i klassen kadett pluss 65 kg.
Martin imponert stort i de innledende rundene.  I semifinalen møtte auregutten David Hulii fra Ukraina som tidligere har vunnet bronse i EM og VM, men Martin imponerte stort og vant begge rundene med klar margin. I finalen ventet den tøffe fighteren Ciro Illiano fra Italia, men Martin kjørte hardt ut fra start og vant begge rundene med klar margin, og sikret seg EM-gull.

Dette er en utrolig stor prestasjonen av Martin Romundset, men det er ingen tilfeldighet for utøverne i Aure Kampsportklubb har en god treningskultur. Søsteren Mari Romundset Nilsen har klart å komme inn på fulltidslaget i taekwondo og satser nå for fullt for å kvalifisere seg til OL i Paris. Hun skal konkurrere i Tallinn til helgen.

Med EM-gullet har Martin Romundset Nilsen klart å kvalifisere seg til Kadett EM som arrangeres på Malta senere i år.

Martin fulgte så opp med gull i Tallinn Open der det deltok nesten 600 utøvere etter å ha vunent finalen mot Nikolas Nikolaou fra Kyros i klassen kadett pluss 65 kg.

Flere norske kadett-medaljer
Fredrik Tveitevåg fra TIF Viking vant sølv i klassen kadett -57 kilo etter at han tapte finalen mot Kody Atiadevey fra Danmark. Klubbkameraten Brede Gundersen vant bronse i klassen junior -59 kilo etter at han tapte semifinalen mot Alejandro Herrador fra Spania.

Medaljer til junior og U21

Amina Hammich fra Grorud taekwondo klubb bronse i klassen U21 i Europamesterskapet for klubblag.

Tidligere denne måneden vant Amina bronse i junior VM i klassen minus 55 kilo og ble flyttet opp som U21 utøver i -57 kg i klubb-EM.

Klubbvenninnen Amna Moghal vant bronse i klassen U21 – 53 kilo.

– Det er ingen tilfeldigheter at jentene tar medalje fordi de kommer fra en klubb med god treningskultur og de får bra oppfølging i klubben. I tillegg går begge jentene på Wang Toppidrett, sier sportssjef Dag Jacobsen.

Seniorene fulgte opp

På den siste dagen i EM for klubblag var det seniorene som konkurrerte og det ble to sølvmedaljer og en bronsemedalje til Norge
Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb vant sølv i klassen kvinner senior – 67 kilo etter et knepent finaletap mot Chloe Roberts fra Storbritannia. Den tøffe jenta fra Aure Kampsportklubb skal bli i Estland for å delta i Tallinn Open som er et stort internasjonal taekwondo-stevne.

Milos Pilipovic fra Grorud Taekwondo klubb vant sølv i klassen herrer +87 kilo etter at han tapte finalen mot Dejan Georgivevski fra Makedonia som er ranket som nummer 10 i verden. Milos skal neste uke delta i Grand Prix i Paris, et stevne der kun de 32 best rankede utøverne i verden får delta.

Sebastian Thune fra Grorud Taekwondo klubb vant bronse i klassen -74 kg etter at han tapte semifinalen mot Farzad Mansouri som konkurrerte under flagget til taekwondo. Farzad Mansouri kommer opprinnelig fra Afghanistan og deltok under sommer-OL i Tokyo

Både Mari Romundset Nilsen, Milos Pilipovic og Sebastian Thune er på fulltidslaget i taekwondo som har som målsetting å kvalifisere seg til sommer-OL i Paris 2024. Med medaljer i EM for klubber har de sikret seg verdifulle rankingpoeng som er viktig for å komme til OL.

Totalt ble det en gull, to sølv og tre bronsemedaljer til Norge i mesterskapet. Av dette vant kadettene og juniorene en- gull og to bronsemedaljer, noe som betyr at rekrutteringen til toppidretten ser lovende ut, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Under Tallinn Open den påfølgende helgen ble det også flere gode resultater til Norge, der bl. a. Karoline Gjelsvik TIF Viking Taekwondo tok bronse.